Sprøde Zucchinichips med Parmesan

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde Zucchinichips med Parmesan

Ingredienser

  • 2 stk Zucchini
  • 30 g Parmesanost, revet
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 0,5 tsk Salt
  • 0,25 tsk Sort peber
  • 1 spsk Olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Skyl zucchini og skær dem i meget tynde skiver, helst 2-3 mm tykke.
  2. Læg zucchini-skiverne i et rent viskestykke og dup overskydende væske af.
  3. Bland revet parmesan, hvidløgspulver, paprikapulver, salt og peber i en skål.
  4. Vend zucchini-skiverne i olivenolie, så de er let dækkede.
  5. Drys parmesan- og krydderiblandingen over zucchini-skiverne og vend dem forsigtigt, så krydderierne fordeles jævnt.
  6. Placer zucchini-skiverne i et enkelt lag i airfryerkurven uden at overlappe.
  7. Airfry chipsene ved 190 grader i ca. 20-25 minutter, vend eller rist dem forsigtigt efter halvdelen af tiden, indtil de er gyldne og sprøde.
  8. Tag chipsene ud og lad dem køle lidt af på en rist, så de bliver ekstra sprøde.
  9. Server straks som snack eller tilbehør.

Tips

  • Skær zucchini så tyndt som muligt for ekstra sprødhed.
  • Du kan tilsætte lidt chili- eller cayennepeber i krydderiblandingen for et spicy twist.
  • Anvend et mandolinjern for ensartede skiver.
  • Opbevar chipsene i en lufttæt beholder, hvis de ikke spises med det samme.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk