Sprøde Vegetariske Samosaer
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 200 g Kartofler
- 100 g Ærter (frosne eller friske)
- 1 stk Lille løg
- 2 stk Hvidløgsfed
- 1 tsk Ristede spidskommenfrø
- 1 tsk Garam masala
- 0,5 tsk Chilipulver
- 0,5 tsk Korianderpulver
- Salt, efter smag
- 1 spsk Olie
- 6 stk Samossadej-ark (eller filodej)
- Vand til at forsegle samosaerne, efter smag
Fremgangsmåde
- Skræl og kog kartoflerne i tern, til de er møre. Dræn og mos dem let.
- Hak løg og hvidløg fint og steg dem i olie i en pande til de er bløde.
- Tilsæt spidskommenfrø, garam masala, chilipulver og korianderpulver, og steg krydderierne i et minut.
- Tilsæt de kogte kartofler og ærter, og bland det godt sammen. Smag til med salt. Lad fyldet køle af.
- Del hvert samossadej-ark i passende strimler. Læg en skefuld fyld på den ene ende, og fold samosaen trekantet sammen ved at folde hjørnerne mod hinanden, indtil hele strimlen er foldet.
- Brug lidt vand til at forsegle samosaernes kanter, så fyldet ikke løber ud.
- Forvarm airfryeren til 190 grader.
- Læg samosaerne i airfryer-kurven uden at de rører hinanden. Spray eller pensl dem let med olie.
- Tilbered samosaerne i 20-25 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Vend dem halvvejs i tilberedningen for jævn stegning.
Tips
- Du kan tilsætte finthakkede grønne chili for ekstra varme.
- Server samosaerne med frisk mynte- eller tamarindchutney for et ekstra pift.
- Hvis du ikke har samossadej, kan du bruge filodej eller tærteark som alternativ.