Sprøde Vegetariske Quesadillas med Karamelliserede Grøntsager
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 4 stk store hvedetortillas
- 200 g revet cheddarost
- 1 stk rød peberfrugt
- 1 stk gul peberfrugt
- 1 stk lille aubergine
- 1 stk rødløg
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk røget paprika
- 0,5 tsk chiliflager
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk frisk koriander, hakket (valgfrit)
- 100 g frisk spinat
Fremgangsmåde
- Forvarm airfryeren til 190 grader.
- Skær peberfrugter, aubergine og rødløg i tynde skiver eller strimler.
- Vend grøntsagerne i olivenolie, røget paprika, chiliflager, salt og peber.
- Læg grøntsagerne i airfryerkurven i ét lag og steg i 10 minutter, ryst kurven halvvejs, til de er møre og let karamelliserede.
- Læg en tortilla på en stor tallerken. Fordel et lag revet cheddar på halvdelen af tortillaen.
- Fordel de grillede grøntsager, frisk spinat og evt. hakket koriander ovenpå osten.
- Fold tortillaen sammen, så den danner en halvmåne.
- Læg quesadillaen i airfryerkurven og steg i 5-7 minutter, indtil tortillaen er sprød og osten smeltet. Vend evt. quesadillaen forsigtigt halvvejs igennem.
- Skær i trekanter og server straks med salsa, guacamole eller creme fraiche efter eget valg.
Tips
- Du kan variere grøntsagerne efter sæson og smag, fx med squash eller champignon.
- For en ekstra krydret version, tilsæt lidt finthakket jalapeño til grøntsagerne.
- Brug fuldkornstortillas for en fiberrig og mættende variant.