Sprøde Tarteletskaller med Cremet Fyld

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde tarteletskaller med cremet fyld

Ingredienser

  • 8 stk Tarteletskaller
  • 200 g Kyllingebryst, kogt og skåret i tern
  • 100 g Champignoner, skåret i skiver
  • 1 dl Fløde
  • 1 spsk Smør
  • 1 spsk Hvedemel
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Peber
  • 1 tsk Frisk persille, hakket

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  2. Smelt smørret i en gryde ved middel varme og rør melet i. Lad det koge et minut under omrøring for at lave en opbagt sovs.
  3. Tilsæt fløden lidt ad gangen under omrøring, indtil sovsen er glat og cremet.
  4. Tilsæt de kogte kyllingetern og champignonskiver til sovsen. Krydr med salt og peber, og lad det simre i 5 minutter.
  5. Fyld tarteletskallerne med den varme, cremede fyldblanding.
  6. Placer de fyldte tarteletskaller forsigtigt i airfryerkurven, og varm dem i 5-7 minutter ved 190 grader, indtil skallerne er sprøde og fyldet varmt.
  7. Drys med friskhakket persille før servering.

Tips

  • Du kan tilsætte lidt revet ost i fyldet for ekstra smag og cremethed.
  • Prøv at variere fyldet med rejer eller asparges for en anderledes version.
  • Hvis du vil have ekstra sprøde skaller, kan du forvarme dem i airfryeren uden fyld i 3 minutter først.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk