Sprøde Rugbrødschips med Havsalt

Tilberedning: 25 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde Rugbrødschips med Havsalt

Ingredienser

  • 4 skiver Rugbrød
  • 2 spsk Olivenolie
  • Havsalt, tsk
  • 1 tsk Tørret rosmarin (valgfrit)
  • 0,5 tsk Hvidløgspulver (valgfrit)

Fremgangsmåde

  1. Skær rugbrødsskiverne i tynde trekanter eller firkanter efter ønske.
  2. Kom rugbrødsstykkerne i en skål og vend dem med olivenolie, havsalt, rosmarin og hvidløgspulver, så det fordeles jævnt.
  3. Læg rugbrødsstykkerne i airfryer-kurven i ét lag, uden at de overlapper.
  4. Tilbered ved 190°C i 12-15 minutter, til chipsene er gyldne og sprøde. Ryst kurven eller vend chipsene halvvejs i tilberedningen.
  5. Lad rugbrødschipsene køle lidt af og opbevar dem i en lufttæt beholder for at bevare sprødheden.

Tips

  • Skær rugbrødet så tyndt som muligt for ekstra sprødhed.
  • Du kan variere krydderierne efter smag, fx med paprika eller chiliflager for mere smag.
  • Opbevar chipsene i en lukket beholder, så de ikke bliver bløde.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk