Sprøde Rosenkål med Bacon og Honning-Gløggglasur

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde Rosenkål med Bacon og Honning-Gløggglasur

Ingredienser

  • 500 g Rosenkål
  • 150 g Bacon i tern
  • 2 spsk Olivenolie
  • 3 spsk Honning
  • 2 spsk Gløgg
  • 1 tsk Mild paprika
  • Salt og peber, efter smag

Fremgangsmåde

  1. Skyl rosenkålene og skær enderne af. Halver dem, hvis de er store.
  2. Bland rosenkål med olivenolie, paprika, salt og peber i en skål.
  3. Kom bacontern i rosenkålsblandingen og vend det godt sammen.
  4. Forvarm airfryeren til 190 grader i 3 minutter.
  5. Læg rosenkål og bacon i airfryer-kurven i ét lag, og steg i 15 minutter, ryst kurven halvvejs, så det bliver jævnt sprødt.
  6. Imens opvarmes honning og gløgg i en lille gryde ved lav varme, til det bliver en tyk, blank glasur.
  7. Tag rosenkål og bacon ud af airfryeren og vend det straks med honning-gløggglasuren.
  8. Server straks, så rosenkålen forbliver sprød og karamelliseret.

Tips

  • Hvis du ønsker ekstra sprødhed, kan du tilføje en lille smule rasp eller finthakkede nødder, inden stegningen.
  • Gløgg kan erstattes med rødvin eller æblemost for variation.
  • Pas på ikke at overfylde airfryer-kurven, så rosenkålen bliver jævnt sprød.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk