Sprøde Røget Fiskefrikadeller med Cremet Remoulade Dip

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde Røget Fiskefrikadeller med Cremet Remoulade Dip

Ingredienser

  • 400 g hvid fiskefars (fx torsk eller sej)
  • 1 stk røget paprika
  • 1 tsk dild, frisk, finthakket
  • 1 stk æble, revet
  • 1 stk løg, finthakket
  • 1 stk æg
  • 3 spsk panko rasp
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 1 spsk olie til stegning
  • citronbåde til pynt
  • 100 g remoulade
  • 2 spsk creme fraiche
  • 1 tsk kapers, finthakket
  • 1 tsk frisk persille, finthakket
  • salt og peber til dip

Fremgangsmåde

  1. Bland fiskefars, røget paprika, dild, revet æble, finthakket løg, æg, panko rasp, salt og peber i en stor skål. Rør godt sammen til en ensartet fars.
  2. Form farsen til små, flade frikadeller på cirka 6 cm i diameter.
  3. Pensl eller spray let frikadellerne med olie, så de bliver ekstra sprøde under airfryingen.
  4. Forvarm airfryeren til 190°C.
  5. Læg fiskefrikadellerne i airfryer-kurven i ét lag uden at de rører hinanden. Steg i 12-15 minutter, vend dem efter halvdelen af tiden, til de er gyldne og sprøde udenpå og gennemstegte indeni.
  6. Imens fiskefrikadellerne steger, blandes remoulade, creme fraiche, kapers og persille i en skål. Smag til med salt og peber.
  7. Server de varme, sprøde fiskefrikadeller med den cremede remoulade dip og friskpressede citronbåde.

Tips

  • Brug panko rasp for ekstra sprødhed.
  • Tilsæt lidt frisk chili i dippen for et let spicy twist.
  • Hvis farsen føles for våd, kan du tilsætte lidt mere rasp for bedre formbarhed.
  • Røget paprika giver en delikat røgsmag uden at gøre retten tung.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk