Sprøde Rodfrugtsfrikadeller med Pikant Yoghurtdip
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 300 g Gulerødder
- 200 g Pastinak
- 150 g Selleri
- 1 stk Løg
- 2 fed Hvidløg
- 100 g Fetaost
- 1 stk Æg
- 50 g Havregryn
- 1 tsk Stødt spidskommen
- 1 tsk Røget paprika
- Salt og peber, stk
- 2 spsk Olivenolie
- 150 g Græsk yoghurt
- 1 tsk Chilipulver
- 1 tsk Honning
- Frisk mynte til pynt, stk
Fremgangsmåde
- Skræl og riv gulerødder, pastinak og selleri groft. Finhak løg og hvidløg.
- Kom de revne rodfrugter og hakkede løg i en stor skål. Tilsæt smuldret fetaost, æg, havregryn, spidskommen, røget paprika, salt og peber. Rør det godt sammen.
- Form farsen til små frikadeller, ca. 8-10 stk., og pensl dem let med olivenolie.
- Forvarm airfryeren til 190°C. Læg frikadellerne i kurven i ét lag og steg dem i ca. 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde. Vend dem efter halvdelen af tiden.
- Imens blandes yoghurt med chilipulver, honning og lidt salt til en cremet, krydret dip.
- Server de sprøde rodfrugtsfrikadeller varme med den pikante yoghurtdip og frisk mynte på toppen.
Tips
- Du kan tilføje finthakket frisk persille eller koriander i farsen for ekstra friskhed.
- Hvis farsen virker for våd, tilsæt lidt ekstra havregryn.
- Prøv at variere krydderierne med garam masala eller karry for en anderledes smagsprofil.