Sprøde Rodfrugtsfrikadeller med Pikant Yoghurtdip

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde Rodfrugtsfrikadeller med Pikant Yoghurtdip

Ingredienser

  • 300 g Gulerødder
  • 200 g Pastinak
  • 150 g Selleri
  • 1 stk Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 100 g Fetaost
  • 1 stk Æg
  • 50 g Havregryn
  • 1 tsk Stødt spidskommen
  • 1 tsk Røget paprika
  • Salt og peber, stk
  • 2 spsk Olivenolie
  • 150 g Græsk yoghurt
  • 1 tsk Chilipulver
  • 1 tsk Honning
  • Frisk mynte til pynt, stk

Fremgangsmåde

  1. Skræl og riv gulerødder, pastinak og selleri groft. Finhak løg og hvidløg.
  2. Kom de revne rodfrugter og hakkede løg i en stor skål. Tilsæt smuldret fetaost, æg, havregryn, spidskommen, røget paprika, salt og peber. Rør det godt sammen.
  3. Form farsen til små frikadeller, ca. 8-10 stk., og pensl dem let med olivenolie.
  4. Forvarm airfryeren til 190°C. Læg frikadellerne i kurven i ét lag og steg dem i ca. 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde. Vend dem efter halvdelen af tiden.
  5. Imens blandes yoghurt med chilipulver, honning og lidt salt til en cremet, krydret dip.
  6. Server de sprøde rodfrugtsfrikadeller varme med den pikante yoghurtdip og frisk mynte på toppen.

Tips

  • Du kan tilføje finthakket frisk persille eller koriander i farsen for ekstra friskhed.
  • Hvis farsen virker for våd, tilsæt lidt ekstra havregryn.
  • Prøv at variere krydderierne med garam masala eller karry for en anderledes smagsprofil.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk