Sprøde Pizza-snacks med Krydret Tomatsauce og Smeltet Ost
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 200 g pizzadej (færdigkøbt eller hjemmelavet)
- 100 g revet mozzarella
- 100 g revet cheddar
- 150 ml knust tomat på dåse
- 1 stk lille løg, finthakket
- 1 stk hvidløgsfed, presset
- 1 tsk olivenolie
- 1 tsk tørret oregano
- 0,5 tsk chilipulver
- 0,5 tsk røget paprika
- salt og friskkværnet peber, tsk
- 1 spsk frisk basilikum, finthakket
Fremgangsmåde
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Lav tomatsaucen ved at varme olivenolie i en lille gryde. Tilsæt løg og hvidløg og sautér til de er bløde og let gyldne.
- Tilsæt knuste tomater, oregano, chilipulver, røget paprika, salt og peber. Lad saucen simre i 8-10 minutter, til den tykner lidt. Rør frisk basilikum i og lad saucen køle lidt af.
- Rul pizzadejen ud til en ca. 0,5 cm tyk plade. Skær den i små firkanter eller trekanter, ca. 5x5 cm.
- Fordel en lille skefuld af den krydrede tomatsauce på hver dejstykke. Drys derefter med revet mozzarella og cheddar.
- Fold dejen forsigtigt sammen om fyldet, og tryk kanterne sammen for at lukke snacksene.
- Placer pizza-snacksene i airfryer-kurven i ét lag, uden at de rører hinanden.
- Tilbered i airfryeren ved 190°C i 20-25 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde, og osten er smeltet.
- Lad dem køle et par minutter før servering.
Tips
- For ekstra sprødhed kan du pensle snacksene med lidt olivenolie inden airfryering.
- Prøv at tilsætte finthakket chili i tomatsaucen for ekstra varme.
- Hvis du ønsker en vegetarisk version, kan du tilføje svampe eller spinat i fyldet.