Sprøde Ostefyldte Kyllingenuggets med Røget BBQ-dip
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 400 g kyllingebrystfilet
- 100 g creme cheese med hvidløg og urter
- 100 g revet cheddarost
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgspulver
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk friskkværnet peber
- 1 stk æg
- 100 g knuste cornflakes
- 50 g panko rasp
- 2 spsk olivenolie
- 150 ml barbecuesauce
- 1 tsk røget chili pulver
Fremgangsmåde
- Skær kyllingebrysterne i små stykker og hak dem fint i en foodprocessor til en grov fars.
- Bland kyllingefarsen med creme cheese, revet cheddar, røget paprika, hvidløgspulver, løgspulver, salt og peber.
- Form farsen til små nuggets, ca. 4 cm i diameter, og sørg for at osten er indeni som fyld.
- Pisk ægget i en skål. Bland knuste cornflakes og panko rasp i en anden skål.
- Dyp hvert nugget først i ægget og derefter i cornflakes-panko-blandingen, så de er godt dækket.
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Spray eller pensl nuggets med lidt olivenolie for ekstra sprødhed.
- Læg nuggets i airfryer-kurven uden at de rører hinanden, og steg i 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde. Vend dem halvvejs i tilberedningen.
- Imens blandes barbecuesauce med røget chili pulver for en dyb, røget smag til dippen.
- Server de varme nuggets med den røget BBQ-dip.
Tips
- Du kan variere fyldet ved at prøve forskellige oste som mozzarella eller blåskimmelost.
- For ekstra sprødhed kan du tilføje lidt majsstivelse til farsen.
- Hvis du ønsker en mildere dip, kan du justere mængden af røget chili pulver.
- Cornflakes kan erstattes med knuste tortillachips for en anden tekstur.