Sprøde Ostefyldte Kyllingenuggets med Røget BBQ-dip

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde Ostefyldte Kyllingenuggets med Røget BBQ-dip

Ingredienser

  • 400 g kyllingebrystfilet
  • 100 g creme cheese med hvidløg og urter
  • 100 g revet cheddarost
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk løgspulver
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 1 stk æg
  • 100 g knuste cornflakes
  • 50 g panko rasp
  • 2 spsk olivenolie
  • 150 ml barbecuesauce
  • 1 tsk røget chili pulver

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingebrysterne i små stykker og hak dem fint i en foodprocessor til en grov fars.
  2. Bland kyllingefarsen med creme cheese, revet cheddar, røget paprika, hvidløgspulver, løgspulver, salt og peber.
  3. Form farsen til små nuggets, ca. 4 cm i diameter, og sørg for at osten er indeni som fyld.
  4. Pisk ægget i en skål. Bland knuste cornflakes og panko rasp i en anden skål.
  5. Dyp hvert nugget først i ægget og derefter i cornflakes-panko-blandingen, så de er godt dækket.
  6. Forvarm airfryeren til 190°C.
  7. Spray eller pensl nuggets med lidt olivenolie for ekstra sprødhed.
  8. Læg nuggets i airfryer-kurven uden at de rører hinanden, og steg i 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde. Vend dem halvvejs i tilberedningen.
  9. Imens blandes barbecuesauce med røget chili pulver for en dyb, røget smag til dippen.
  10. Server de varme nuggets med den røget BBQ-dip.

Tips

  • Du kan variere fyldet ved at prøve forskellige oste som mozzarella eller blåskimmelost.
  • For ekstra sprødhed kan du tilføje lidt majsstivelse til farsen.
  • Hvis du ønsker en mildere dip, kan du justere mængden af røget chili pulver.
  • Cornflakes kan erstattes med knuste tortillachips for en anden tekstur.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk