Sprøde Mini Flæskestegssandwich med Krydret Rødkålssalat
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Middel
Ingredienser
- 600 g flæskesteg med svær
- 8 stk mini sandwichboller
- 200 g rødkål
- 1 stk æble
- 2 spsk æblecidereddike
- 1 spsk rør sukker
- salt og friskkværnet peber
- 1 tsk kommen
- 50 g smør
- 2 tsk sennep
Fremgangsmåde
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Rids sværen på flæskestegen med en skarp kniv, og gnid den grundigt med salt, især i ridserne, samt friskkværnet peber og kommen.
- Placer flæskestegen i airfryerkurven med sværen opad, og steg i ca. 25 minutter, til sværen er sprød og kødet har en kernetemperatur på cirka 65°C. Lad stegen hvile i 10 minutter under folie.
- Snit rødkålen fint, riv æblet og bland med æblecidereddike, sukker, salt og peber. Lad salaten trække i mindst 10 minutter, så smagene blander sig.
- Varm sandwichbollerne kort i airfryeren i 3-4 minutter, så de bliver let sprøde.
- Skær flæskestegen i tynde skiver, smør et lag sennep på bollerne, og læg skiver af flæskesteg i. Top med den krydrede rødkålssalat og læg låget på.
- Server straks, mens flæskestegen er lun og sværen sprød.
Tips
- For ekstra sprød svær kan du øge temperaturen til 200°C de sidste 3-5 minutter, men hold øje for at undgå brændt svær.
- Rødkålssalaten kan varieres med tilsætning af lidt friskrevet ingefær eller en håndfuld ristede nødder for ekstra tekstur.