Sprøde Mini Croissanter

Tilberedning: 25 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde Mini Croissanter

Ingredienser

  • 200 g Butterdej (færdigkøbt)
  • 50 g Mørk chokolade (valgfrit)
  • 1 stk Æg til pensling
  • Flormelis til drys (valgfrit)

Fremgangsmåde

  1. Rul butterdejen ud på et let melet bord til en cirkel på ca. 30 cm i diameter.
  2. Skær dejen i 8 trekanter med en skarp kniv.
  3. Læg evt. en lille stribe mørk chokolade ved den brede ende af hver trekant.
  4. Rul hver trekant sammen fra den brede ende mod spidsen og buk spidsen let ind under croissanten.
  5. Pensl croissanterne med sammenpisket æg for at få en flot gylden overflade.
  6. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  7. Læg croissanterne i airfryer-kurven med lidt afstand og steg i 12-15 minutter til de er gyldne og sprøde.
  8. Lad dem afkøle let og drys evt. med flormelis inden servering.

Tips

  • Du kan fylde croissanterne med marmelade, ost eller skinke som variation.
  • Hold øje med croissanterne under stegning, da airfryere kan variere i varmeeffekt.
  • Lad croissanterne køle lidt af, så de bliver ekstra sprøde uden at brænde fingrene.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk