Sprøde Mini-Crabcakes med Frisk Citron-Aioli

Tilberedning: 30 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde mini-crabcakes med frisk citron-aioli

Ingredienser

  • 300 g Frisk krabbekød
  • 2 spsk Majsstivelse
  • 1 stk Æg
  • 3 spsk Mayonnaise
  • 1 tsk Dijonsennep
  • 1 tsk Worcestersauce
  • 1 tsk Røget paprika
  • 1 tsk Frisk persille, hakket
  • 0,5 tsk Hvidløgspulver
  • Salt og friskkværnet peber, efter smag
  • 50 g Panko-rasp
  • 2 spsk Olivenolie
  • 1 dl Mayonnaise (til aioli)
  • 1 stk Æggeblomme (til aioli)
  • 1 spsk Friskpresset citronjuice
  • 1 tsk Dijonsennep (til aioli)
  • 1 stk Hvidløgsfed, presset (til aioli)
  • Salt og peber (til aioli), efter smag

Fremgangsmåde

  1. Rør æg, mayonnaise, dijonsennep, worcestersauce, røget paprika, hakket persille og hvidløgspulver sammen i en stor skål.
  2. Vend krabbekødet forsigtigt i blandingen, så det ikke bliver for findelt.
  3. Tilsæt majsstivelse og smag til med salt og peber. Rør forsigtigt.
  4. Form små, flade kager (ca. 6-8 stk.) og vend dem i panko-raspen, så de bliver godt dækket.
  5. Pensl eller spray mini-crabcakes med olivenolie for ekstra sprødhed.
  6. Forvarm airfryeren til 190°C.
  7. Læg crabcakes i airfryer-kurven med lidt afstand og steg i 12-15 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Vend dem halvvejs under stegningen.
  8. Imens laves citron-aiolien: Pisk æggeblomme, mayonnaise, citronjuice, dijonsennep og presset hvidløg sammen. Smag til med salt og peber.
  9. Server de varme mini-crabcakes med citron-aiolien som dip.

Tips

  • Brug frisk krabbekød for den bedste smag, men frossent optøet kan også anvendes.
  • Hvis du ønsker ekstra sprødhed, kan du give crabcakesne et ekstra lag panko-rasp før airfryning.
  • Citron-aiolien kan krydres med lidt frisk chili eller dild for variation.
  • Undgå at overfylde airfryer-kurven for at sikre jævn stegning.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk