Sprøde Mini Calzone med Mozzarella og Skinke
Tilberedning: 70 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 250 g Hvedemel
- 1 tsk Tørgær
- 1 tsk Salt
- 150 ml Lunkent vand
- 1 spsk Olivenolie
- 100 g Skinke i tern
- 125 g Mozzarella i tern
- 50 g Revet parmesan
- 2 spsk Tomatsauce
- Frisk basilikum til pynt
Fremgangsmåde
- Bland hvedemel, tørgær og salt i en stor skål.
- Tilsæt lunkent vand og olivenolie, og ælt dejen godt sammen, indtil den er glat og smidig.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 45 minutter, til den er fordoblet i størrelse.
- Del dejen i 6 lige store portioner og rul hver portion ud til en rund cirkel på ca. 12 cm i diameter.
- Fordel tomatsauce, skinke, mozzarella og parmesan på den ene halvdel af hver dejcirkel.
- Fold dejen over fyldet, så der dannes halvmåner, og tryk kanterne godt sammen med en gaffel for at forsegle calzonerne.
- Forvarm airfryeren til 190 grader.
- Læg 2-3 mini calzone i airfryer-kurven (afhængig af størrelse) uden at de rører ved hinanden.
- Bag calzonerne i 12-15 minutter, eller til de er gyldne og sprøde.
- Gentag med resten af calzonerne.
- Pynt med frisk basilikum inden servering.
Tips
- Du kan variere fyldet med f.eks. champignon, spinat eller pepperoni.
- Pensl calzonerne med lidt olivenolie før bagning for ekstra sprød skorpe.
- Server gerne med en frisk salat eller lidt ekstra tomatsauce til dyp.