Sprøde Mini Calzone med Mozzarella og Skinke

Tilberedning: 70 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde Mini Calzone med Mozzarella og Skinke

Ingredienser

  • 250 g Hvedemel
  • 1 tsk Tørgær
  • 1 tsk Salt
  • 150 ml Lunkent vand
  • 1 spsk Olivenolie
  • 100 g Skinke i tern
  • 125 g Mozzarella i tern
  • 50 g Revet parmesan
  • 2 spsk Tomatsauce
  • Frisk basilikum til pynt

Fremgangsmåde

  1. Bland hvedemel, tørgær og salt i en stor skål.
  2. Tilsæt lunkent vand og olivenolie, og ælt dejen godt sammen, indtil den er glat og smidig.
  3. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 45 minutter, til den er fordoblet i størrelse.
  4. Del dejen i 6 lige store portioner og rul hver portion ud til en rund cirkel på ca. 12 cm i diameter.
  5. Fordel tomatsauce, skinke, mozzarella og parmesan på den ene halvdel af hver dejcirkel.
  6. Fold dejen over fyldet, så der dannes halvmåner, og tryk kanterne godt sammen med en gaffel for at forsegle calzonerne.
  7. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  8. Læg 2-3 mini calzone i airfryer-kurven (afhængig af størrelse) uden at de rører ved hinanden.
  9. Bag calzonerne i 12-15 minutter, eller til de er gyldne og sprøde.
  10. Gentag med resten af calzonerne.
  11. Pynt med frisk basilikum inden servering.

Tips

  • Du kan variere fyldet med f.eks. champignon, spinat eller pepperoni.
  • Pensl calzonerne med lidt olivenolie før bagning for ekstra sprød skorpe.
  • Server gerne med en frisk salat eller lidt ekstra tomatsauce til dyp.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk