Sprøde Luftige Rugbrødscroutoner med Røget Laksesalat og Dildcreme
Tilberedning: 25 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 4 skiver tykt rugbrød
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk flagesalt
- 0,5 tsk friskkværnet peber
- 150 g røget laks
- 1 stk avocado
- 1 spsk finthakket rødløg
- 1 spsk mayonnaise
- 1 spsk creme fraiche
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk citronjuice
- 1 bundt frisk dild
- 100 g creme fraiche
- salt og peber, efter smag
Fremgangsmåde
- Skær rugbrødet i små tern på ca. 1,5 cm.
- Vend rugbrødsternene i olivenolie, flagesalt og friskkværnet peber.
- Fordel rugbrødsternene jævnt i airfryer-kurven og steg dem ved 190 °C i 12-15 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Ryst kurven et par gange undervejs for jævn stegning.
- Imens laves laksesalaten: Skær den røgede laks i små tern. Mos avocadoen groft med en gaffel.
- Bland laks, avocado, finthakket rødløg, mayonnaise, creme fraiche, dijonsennep og citronjuice i en skål. Smag til med salt og peber.
- Forbered dildcremen ved at hakke dilden fint og røre den i creme fraiche. Smag til med salt og peber.
- Anret de sprøde rugbrødscroutoner på tallerkener, top med laksesalat og en skefuld dildcreme. Pynt evt. med ekstra frisk dild.
Tips
- Rugbrødscroutonerne kan også bruges som sprød topping på salater eller supper.
- For ekstra smag kan du tilføje lidt friskrevet citronskal i laksesalaten.
- Dildcremen kan erstattes med en frisk myntecreme for en anderledes smagsoplevelse.