Sprøde Luftige Rugbrødscroutoner med Røget Laksesalat og Dildcreme

Tilberedning: 25 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde rugbrødscroutoner med røget laksesalat og dildcreme

Ingredienser

  • 4 skiver tykt rugbrød
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk flagesalt
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 150 g røget laks
  • 1 stk avocado
  • 1 spsk finthakket rødløg
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 spsk creme fraiche
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk citronjuice
  • 1 bundt frisk dild
  • 100 g creme fraiche
  • salt og peber, efter smag

Fremgangsmåde

  1. Skær rugbrødet i små tern på ca. 1,5 cm.
  2. Vend rugbrødsternene i olivenolie, flagesalt og friskkværnet peber.
  3. Fordel rugbrødsternene jævnt i airfryer-kurven og steg dem ved 190 °C i 12-15 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Ryst kurven et par gange undervejs for jævn stegning.
  4. Imens laves laksesalaten: Skær den røgede laks i små tern. Mos avocadoen groft med en gaffel.
  5. Bland laks, avocado, finthakket rødløg, mayonnaise, creme fraiche, dijonsennep og citronjuice i en skål. Smag til med salt og peber.
  6. Forbered dildcremen ved at hakke dilden fint og røre den i creme fraiche. Smag til med salt og peber.
  7. Anret de sprøde rugbrødscroutoner på tallerkener, top med laksesalat og en skefuld dildcreme. Pynt evt. med ekstra frisk dild.

Tips

  • Rugbrødscroutonerne kan også bruges som sprød topping på salater eller supper.
  • For ekstra smag kan du tilføje lidt friskrevet citronskal i laksesalaten.
  • Dildcremen kan erstattes med en frisk myntecreme for en anderledes smagsoplevelse.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk