Sprøde Luftige Frikadeller med Krydret Sennepsdip til Julefrokost

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde Luftige Frikadeller med Krydret Sennepsdip

Ingredienser

  • 500 g Hakket svinekød
  • 1 stk Løg, finthakket
  • 1 stk Æg
  • 50 g Havregryn
  • 1,5 dl Mælk
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Friskkværnet peber
  • 0,5 tsk Malt- eller røget paprika
  • Smør eller olie til pensling
  • 2 spsk Creme fraiche
  • 1 spsk Groft dijonsennep
  • 1 tsk Honning
  • 0,5 tsk Chiliflager
  • 1 tsk Citronjuice

Fremgangsmåde

  1. Bland havregryn og mælk i en skål og lad det trække i 5 minutter, så havregrynene bliver bløde.
  2. Tilsæt hakket svinekød, finthakket løg, æg, salt, peber og paprika til havregrynsblandingen. Rør farsen godt sammen til en ensartet og let luftigt masse.
  3. Form farsen til små, aflange frikadeller på størrelse med en valnød, og læg dem på en tallerken.
  4. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  5. Pensl frikadellerne let med smør eller olie for ekstra sprødhed.
  6. Læg frikadellerne i airfryer-kurven med lidt afstand, så varmluften kan cirkulere.
  7. Tilbered frikadellerne i airfryeren i ca. 20-25 minutter, vend dem halvvejs, indtil de er gyldne og sprøde udenpå og gennemstegte indeni.
  8. Imens frikadellerne steger, rør creme fraiche, dijonsennep, honning, chiliflager og citronjuice sammen i en lille skål til en frisk og krydret sennepsdip.
  9. Server de varme frikadeller med den kølige sennepsdip som en lækker og klassisk julefrokostforret.

Tips

  • Lad farsen hvile i køleskabet i 30 minutter inden stegning for bedre sammenhæng og smag.
  • Tilsæt friskhakket persille eller timian i farsen for et grønt og aromatisk twist.
  • Brug en sprøjtepose til at forme frikadellerne hurtigt og ensartet.
  • Justér chiliflager i dippen efter ønsket styrke.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk