Sprøde Luftige Frikadelleburgere med Syltede Agurker og Cremet Sennepsdressing

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde Luftige Frikadelleburgere

Ingredienser

  • 400 g Hakket svinekød
  • 1 stk Løg, finthakket
  • 1 stk Æg
  • 50 g Rasp
  • 100 ml Mælk
  • 2 tsk Salt
  • 1 tsk Sort peber
  • 0,5 tsk Muskatnød, revet
  • 4 stk Burgerboller
  • 100 g Syltede agurker, skiveskåret
  • 3 spsk Mayonnaise
  • 2 spsk Creme fraiche
  • 1 spsk Dijonsennep
  • Frisk persille til pynt

Fremgangsmåde

  1. Bland rasp og mælk i en skål og lad det trække i 5 minutter, til raspblandingen er blød.
  2. Tilsæt hakket svinekød, finthakket løg, æg, salt, peber og revet muskatnød til raspblandingen. Rør farsen godt sammen til en ensartet masse.
  3. Form farsen til 4 flade frikadeller, der passer i størrelsen til burgerbollerne.
  4. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  5. Læg frikadellerne i airfryer-kurven med lidt afstand. Steg dem i 12-13 minutter, vend dem halvvejs, indtil de er gyldne og gennemstegte.
  6. Imens laves dressingen: Bland mayonnaise, creme fraiche og dijonsennep i en lille skål. Smag til med salt og peber.
  7. Skær burgerbollerne over og rist dem let i airfryeren i 2-3 minutter.
  8. Samle burgerne: Smør et lag sennepsdressing på bunden af bollerne, læg en sprød frikadelle på, top med syltede agurker og lidt frisk persille. Læg toppen på og server straks.

Tips

  • Tilføj lidt friskrevet peberrod i dressingen for ekstra bid.
  • Prøv at skifte hakket svinekød ud med en blanding af svinekød og kalv for en mildere smag.
  • Syltede rødløg kan erstatte agurker for en sød og syrlig kontrast.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk