Sprøde Luftige Æbleskiver med Æblekompot og Kanelcreme
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 0,5 tsk salt
- 2 stk æg
- 300 ml mælk
- 30 g smør, smeltet
- 1 stk æble, revet
- 2 stk æbler til kompot
- 50 g sukker til kompot
- 1 tsk kanel til kompot
- 1 dl piskefløde
- 1 tsk kanel til creme
- smør til stegning
Fremgangsmåde
- Forbered æblekompot: Skræl og skær æblerne i små tern. Kom dem i en lille gryde med sukker og kanel. Lad det simre ved lav varme i ca. 15 minutter, indtil æblerne er møre. Lad kompotten køle af.
- Forbered æbleskive-dejen: Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt i en stor skål.
- Pisk æggene let sammen i en anden skål. Tilsæt mælk og smeltet smør og rør det sammen.
- Hæld de våde ingredienser i de tørre og rør dejen sammen, til den er glat. Vend den revne æble i til sidst.
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Smør små metal- eller silikoneforme til æbleskiver let med smør.
- Fyld formene ca. 3/4 op med dej.
- Sæt formene i airfryeren og bag æbleskiverne i ca. 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde udenpå og luftige indeni. Vend dem forsigtigt halvvejs under bagningen for jævn varme.
- Imens piskes piskefløden til blød skum, hvorefter kanel vendes i for at lave kanelcreme.
- Server de sprøde æbleskiver lune med æblekompot og en skefuld kanelcreme.
Tips
- Hvis du ikke har æbleskiveforme til airfryeren, kan du bruge små silikone- eller metal-muffinformer.
- Vend æbleskiverne forsigtigt for at undgå at de mister formen.
- Tilføj evt. lidt revet citronskal i dejen for ekstra friskhed.
- Æblekompotten kan krydres med lidt friskrevet ingefær for en krydret twist.