Sprøde Luftige Æbleskiver med Æblekompot og Kanelcreme

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde Luftige Æbleskiver med Æblekompot og Kanelcreme

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 stk æg
  • 300 ml mælk
  • 30 g smør, smeltet
  • 1 stk æble, revet
  • 2 stk æbler til kompot
  • 50 g sukker til kompot
  • 1 tsk kanel til kompot
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk kanel til creme
  • smør til stegning

Fremgangsmåde

  1. Forbered æblekompot: Skræl og skær æblerne i små tern. Kom dem i en lille gryde med sukker og kanel. Lad det simre ved lav varme i ca. 15 minutter, indtil æblerne er møre. Lad kompotten køle af.
  2. Forbered æbleskive-dejen: Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt i en stor skål.
  3. Pisk æggene let sammen i en anden skål. Tilsæt mælk og smeltet smør og rør det sammen.
  4. Hæld de våde ingredienser i de tørre og rør dejen sammen, til den er glat. Vend den revne æble i til sidst.
  5. Forvarm airfryeren til 190°C.
  6. Smør små metal- eller silikoneforme til æbleskiver let med smør.
  7. Fyld formene ca. 3/4 op med dej.
  8. Sæt formene i airfryeren og bag æbleskiverne i ca. 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde udenpå og luftige indeni. Vend dem forsigtigt halvvejs under bagningen for jævn varme.
  9. Imens piskes piskefløden til blød skum, hvorefter kanel vendes i for at lave kanelcreme.
  10. Server de sprøde æbleskiver lune med æblekompot og en skefuld kanelcreme.

Tips

  • Hvis du ikke har æbleskiveforme til airfryeren, kan du bruge små silikone- eller metal-muffinformer.
  • Vend æbleskiverne forsigtigt for at undgå at de mister formen.
  • Tilføj evt. lidt revet citronskal i dejen for ekstra friskhed.
  • Æblekompotten kan krydres med lidt friskrevet ingefær for en krydret twist.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk