Sprøde Luftige Æblekagestænger med Kanelkaramel-Dip

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde Luftige Æblekagestænger med Kanelkaramel-Dip

Ingredienser

  • 3 stk Æbler (gerne syrlige, fx Ingrid Marie)
  • 150 g Hvedemel
  • 50 g Mandler, fint hakkede
  • 100 g Sukker
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Kanel
  • 1 stk Æg
  • 100 ml Skummetmælk
  • 50 g Smør, smeltet
  • Citron (saft og fintrevet skal), stk
  • Salt, stk
  • 100 g Brun farin
  • 100 ml Piskefløde
  • 1 tsk Vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Skræl og skær æblerne i tynde stave. Vend dem i citronsaft for at undgå misfarvning.
  2. I en stor skål blandes hvedemel, bagepulver, kanel, salt og sukker.
  3. Pisk æg og mælk sammen, og rør det smeltede smør i.
  4. Tilsæt de våde ingredienser til de tørre og rør forsigtigt til en jævn dej.
  5. Vend de hakkede mandler og æblestavene i dejen.
  6. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  7. Fordel dejen i aflang form eller på bagepapir tilpasset airfryer-kurven, og form æblekagestænger på ca. 2 cm tykkelse.
  8. Airfry kagerne i 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde udenpå, og luftige indeni.
  9. Imens laves kanelkaramel-dippen: Varm brun farin og piskefløde i en lille gryde over middel varme, indtil sukkeret er opløst.
  10. Tilsæt vaniljesukker og lidt kanel, og lad det simre til en tyk karamel.
  11. Afkøl dippen let inden servering.
  12. Server de sprøde æblekagestænger lune med kanelkaramel-dippen ved siden af.

Tips

  • Brug gerne syrlige æbler for at skabe en fin kontrast til den søde karamel.
  • For ekstra sprødhed kan du drysse lidt sukker på stængerne før airfryning.
  • Opbevar dippen i køleskab og varm den op let inden servering.
  • Du kan tilsætte lidt revet ingefær i dejen for et frisk twist.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk