Sprøde Luftige Æblekagestænger med Kanelkaramel-Dip
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 3 stk Æbler (gerne syrlige, fx Ingrid Marie)
- 150 g Hvedemel
- 50 g Mandler, fint hakkede
- 100 g Sukker
- 1 tsk Bagepulver
- 1 tsk Kanel
- 1 stk Æg
- 100 ml Skummetmælk
- 50 g Smør, smeltet
- Citron (saft og fintrevet skal), stk
- Salt, stk
- 100 g Brun farin
- 100 ml Piskefløde
- 1 tsk Vaniljesukker
Fremgangsmåde
- Skræl og skær æblerne i tynde stave. Vend dem i citronsaft for at undgå misfarvning.
- I en stor skål blandes hvedemel, bagepulver, kanel, salt og sukker.
- Pisk æg og mælk sammen, og rør det smeltede smør i.
- Tilsæt de våde ingredienser til de tørre og rør forsigtigt til en jævn dej.
- Vend de hakkede mandler og æblestavene i dejen.
- Forvarm airfryeren til 190 grader.
- Fordel dejen i aflang form eller på bagepapir tilpasset airfryer-kurven, og form æblekagestænger på ca. 2 cm tykkelse.
- Airfry kagerne i 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde udenpå, og luftige indeni.
- Imens laves kanelkaramel-dippen: Varm brun farin og piskefløde i en lille gryde over middel varme, indtil sukkeret er opløst.
- Tilsæt vaniljesukker og lidt kanel, og lad det simre til en tyk karamel.
- Afkøl dippen let inden servering.
- Server de sprøde æblekagestænger lune med kanelkaramel-dippen ved siden af.
Tips
- Brug gerne syrlige æbler for at skabe en fin kontrast til den søde karamel.
- For ekstra sprødhed kan du drysse lidt sukker på stængerne før airfryning.
- Opbevar dippen i køleskab og varm den op let inden servering.
- Du kan tilsætte lidt revet ingefær i dejen for et frisk twist.