Sprøde Kyllingenuggets med Røget Barbecuedip

Tilberedning: 25 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde kyllingenuggets med røget barbecuedip

Ingredienser

  • 400 g Kyllingebrystfilet
  • 1,5 dl Panko rasp
  • 1 tsk Røget paprika
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 0,5 tsk Chilipulver
  • 1 stk Æg
  • 1 spsk Olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber, efter smag
  • 0,5 dl Barbecuesauce
  • 1 spsk Røget paprika (til dip)
  • 1 spsk Honning
  • 1 spsk Æblecidereddike
  • 0,5 tsk Cayennepeber

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingebrystfileterne i mundrette nuggets.
  2. Pisk ægget sammen i en skål og krydr med salt og peber.
  3. Bland panko rasp med røget paprika, hvidløgspulver og chilipulver i en anden skål.
  4. Dyp kyllingestykkerne først i ægget og derefter i den krydrede rasp, så de er godt dækkede.
  5. Spray eller pensl nuggets med olivenolie for ekstra sprødhed.
  6. Forvarm airfryeren til 190°C.
  7. Læg nuggets i airfryer-kurven i ét lag og steg i 12-15 minutter, vend halvvejs, indtil de er gyldne og sprøde.
  8. Imens røres barbecuedippen sammen ved at blande barbecuesauce med honning, æblecidereddike, røget paprika og cayennepeber.
  9. Server de varme nuggets med den røget og krydrede barbecuedip.

Tips

  • Brug panko rasp for ekstra sprødhed sammenlignet med almindeligt rasp.
  • Har du ekstra tid, kan du lade nuggets trække 10 minutter i køleskab inden stegning for bedre panering.
  • Justér styrken på dippen efter smag ved at tilføje mere eller mindre cayennepeber.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk