Sprøde Kyllingenuggets med Røget Barbecue-Dip og Krydrede Kartoffelbåde

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde kyllingenuggets med røget barbecue-dip og krydrede kartoffelbåde

Ingredienser

  • 400 g kyllingebrystfilet
  • 100 g panko rasp
  • 50 g revet parmesanost
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 2 stk æg
  • 600 g kartofler
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk chilipulver
  • 150 ml barbecue sauce
  • 1 tsk flydende røget aroma
  • salt
  • peber

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingebrystet i mundrette nuggets-stykker.
  2. Pisk æggene sammen i en skål.
  3. I en anden skål blandes panko rasp, revet parmesan, røget paprika, hvidløgspulver samt salt og peber.
  4. Dyp kyllingestykkerne først i ægget og derefter i panko-blandingen, så de er godt dækkede.
  5. Skrub kartoflerne og skær dem i både. Vend dem i olie, timian, chilipulver, salt og peber.
  6. Forbered barbecue-dippen ved at blande barbecue sauce med flydende røget aroma for ekstra dybde.
  7. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  8. Læg kartoffelbådene i airfryer-kurven og steg i 12 minutter.
  9. Tilsæt kyllingenuggets til kurven sammen med kartoflerne og steg yderligere 13 minutter, eller indtil nuggets er sprøde og kartoflerne gyldne.
  10. Server straks med den røget barbecue-dip.

Tips

  • For ekstra sprødhed kan du spraye lidt olie på nuggets før airfryering.
  • Du kan variere krydderierne i raspblandingen efter smag, fx tilsætte cayenne for ekstra varme.
  • Hvis du ønsker en mildere dip, kan du blande barbecue saucen med lidt cremefraiche.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk