Sprøde Kyllingenuggets med Røget Barbecue-Dip og Krydrede Kartoffelbåde
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 400 g kyllingebrystfilet
- 100 g panko rasp
- 50 g revet parmesanost
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk hvidløgspulver
- 2 stk æg
- 600 g kartofler
- 1 spsk olie
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk chilipulver
- 150 ml barbecue sauce
- 1 tsk flydende røget aroma
- salt
- peber
Fremgangsmåde
- Skær kyllingebrystet i mundrette nuggets-stykker.
- Pisk æggene sammen i en skål.
- I en anden skål blandes panko rasp, revet parmesan, røget paprika, hvidløgspulver samt salt og peber.
- Dyp kyllingestykkerne først i ægget og derefter i panko-blandingen, så de er godt dækkede.
- Skrub kartoflerne og skær dem i både. Vend dem i olie, timian, chilipulver, salt og peber.
- Forbered barbecue-dippen ved at blande barbecue sauce med flydende røget aroma for ekstra dybde.
- Forvarm airfryeren til 190 grader.
- Læg kartoffelbådene i airfryer-kurven og steg i 12 minutter.
- Tilsæt kyllingenuggets til kurven sammen med kartoflerne og steg yderligere 13 minutter, eller indtil nuggets er sprøde og kartoflerne gyldne.
- Server straks med den røget barbecue-dip.
Tips
- For ekstra sprødhed kan du spraye lidt olie på nuggets før airfryering.
- Du kan variere krydderierne i raspblandingen efter smag, fx tilsætte cayenne for ekstra varme.
- Hvis du ønsker en mildere dip, kan du blande barbecue saucen med lidt cremefraiche.