Sprøde Kyllingenuggets med Krydrede Ovnbagte Kartoffelbåde
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 400 g Kyllingebrystfilet
- 1 tsk Paprikapulver
- 1 tsk Hvidløgspulver
- 0,5 tsk Salt
- 0,5 tsk Friskkværnet peber
- 2 stk Æg
- 75 g Panko rasp
- 50 g Parmesan, revet
- 600 g Kartofler
- 1 spsk Olivenolie
- 1 tsk Tørret rosmarin
- 0,5 tsk Salt
- 0,5 tsk Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær kyllingebrystet i mundrette stykker på ca. 3 cm.
- Pisk æggene sammen i en skål.
- Bland panko rasp, revet parmesan, paprikapulver, hvidløgspulver, salt og peber i en anden skål.
- Vend kyllingestykkerne først i æg, derefter i raspblandingen, så de er godt dækkede.
- Skrub kartoflerne og skær dem i både.
- Vend kartoffelbådene med olivenolie, tørret rosmarin, salt og peber.
- Forvarm airfryeren til 190 grader.
- Læg kartoffelbådene i airfryer-kurven i ét lag og bag dem i 15 minutter.
- Efter 15 minutter tilføjes kyllingenuggets ved siden af kartoflerne og fortages luftfriture i yderligere 10 minutter, eller indtil nuggets er gyldne og sprøde, og kartoflerne er møre.
- Vend eventuelt kartoffelbådene og vend nuggets halvvejs for jævn stegning.
- Server straks med en frisk dip efter eget valg.
Tips
- For ekstra sprødhed kan du tilføje lidt majsstivelse til raspblandingen.
- Brug gerne søde kartofler i stedet for almindelige kartofler for en sødere variant.
- En hjemmelavet yoghurtdip med citron og frisk persille passer godt til retten.