Sprøde Kyllingenuggets med Krydrede Ovnbagte Kartoffelbåde

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde kyllingenuggets med krydrede ovnbagte kartoffelbåde

Ingredienser

  • 400 g Kyllingebrystfilet
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 0,5 tsk Salt
  • 0,5 tsk Friskkværnet peber
  • 2 stk Æg
  • 75 g Panko rasp
  • 50 g Parmesan, revet
  • 600 g Kartofler
  • 1 spsk Olivenolie
  • 1 tsk Tørret rosmarin
  • 0,5 tsk Salt
  • 0,5 tsk Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingebrystet i mundrette stykker på ca. 3 cm.
  2. Pisk æggene sammen i en skål.
  3. Bland panko rasp, revet parmesan, paprikapulver, hvidløgspulver, salt og peber i en anden skål.
  4. Vend kyllingestykkerne først i æg, derefter i raspblandingen, så de er godt dækkede.
  5. Skrub kartoflerne og skær dem i både.
  6. Vend kartoffelbådene med olivenolie, tørret rosmarin, salt og peber.
  7. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  8. Læg kartoffelbådene i airfryer-kurven i ét lag og bag dem i 15 minutter.
  9. Efter 15 minutter tilføjes kyllingenuggets ved siden af kartoflerne og fortages luftfriture i yderligere 10 minutter, eller indtil nuggets er gyldne og sprøde, og kartoflerne er møre.
  10. Vend eventuelt kartoffelbådene og vend nuggets halvvejs for jævn stegning.
  11. Server straks med en frisk dip efter eget valg.

Tips

  • For ekstra sprødhed kan du tilføje lidt majsstivelse til raspblandingen.
  • Brug gerne søde kartofler i stedet for almindelige kartofler for en sødere variant.
  • En hjemmelavet yoghurtdip med citron og frisk persille passer godt til retten.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk