Sprøde Kyllingenuggets med Cremet Hjemmelavet Dip
Tilberedning: 25 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 500 g Kyllingebrystfilet
- 100 g Panko rasp
- 50 g Parmesanost, revet
- 1 tsk Paprikapulver
- 1 tsk Hvidløgspulver
- 1 tsk Salt
- 0,5 tsk Sort peber
- 2 stk Æg
- Olivenolie (til pensling), dl
- 150 g Græsk yoghurt
- 1 spsk Mayonnaise
- 1 stk Citron (saft og revet skal)
- 1 stk Frisk dild (finthakket)
- 1 stk Forårsløg (finthakket)
- 1 tsk Honning
- 0,5 tsk Dijonsennep
- Salt og peber til dip, efter smag
Fremgangsmåde
- Skær kyllingebrystfileterne i mundrette nuggets-stykker.
- Pisk æggene i en skål.
- Bland panko rasp, revet parmesan, paprikapulver, hvidløgspulver, salt og peber i en anden skål.
- Dyp kyllingestykkerne først i ægget og derefter i paneringen, så de er godt dækkede.
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Læg kyllingenuggets i airfryer-kurven i ét lag. Pensl dem let med olivenolie.
- Tilbered nuggets i airfryeren i ca. 12-15 minutter, vend dem halvvejs, indtil de er gyldne og sprøde.
- Imens blandes græsk yoghurt, mayonnaise, citronsaft og -skal, honning, dijonsennep, finthakket dild og forårsløg i en skål.
- Smag dippen til med salt og peber og sæt på køl indtil servering.
- Server de varme, sprøde nuggets sammen med den cremede dip til studentergildet.
Tips
- For ekstra sprødhed kan du lade nuggets hvile 5 minutter efter panering, inden de luftstekes.
- Brug gerne friskrevet parmesan for en mere intens smag.
- Dippen kan varieres med friskhakket mynte eller basilikum for et anderledes frisk twist.