Sprøde Kyllingenuggets med Cremet Hjemmelavet Dip

Tilberedning: 25 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde Kyllingenuggets med Cremet Dip

Ingredienser

  • 500 g Kyllingebrystfilet
  • 100 g Panko rasp
  • 50 g Parmesanost, revet
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Sort peber
  • 2 stk Æg
  • Olivenolie (til pensling), dl
  • 150 g Græsk yoghurt
  • 1 spsk Mayonnaise
  • 1 stk Citron (saft og revet skal)
  • 1 stk Frisk dild (finthakket)
  • 1 stk Forårsløg (finthakket)
  • 1 tsk Honning
  • 0,5 tsk Dijonsennep
  • Salt og peber til dip, efter smag

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingebrystfileterne i mundrette nuggets-stykker.
  2. Pisk æggene i en skål.
  3. Bland panko rasp, revet parmesan, paprikapulver, hvidløgspulver, salt og peber i en anden skål.
  4. Dyp kyllingestykkerne først i ægget og derefter i paneringen, så de er godt dækkede.
  5. Forvarm airfryeren til 190°C.
  6. Læg kyllingenuggets i airfryer-kurven i ét lag. Pensl dem let med olivenolie.
  7. Tilbered nuggets i airfryeren i ca. 12-15 minutter, vend dem halvvejs, indtil de er gyldne og sprøde.
  8. Imens blandes græsk yoghurt, mayonnaise, citronsaft og -skal, honning, dijonsennep, finthakket dild og forårsløg i en skål.
  9. Smag dippen til med salt og peber og sæt på køl indtil servering.
  10. Server de varme, sprøde nuggets sammen med den cremede dip til studentergildet.

Tips

  • For ekstra sprødhed kan du lade nuggets hvile 5 minutter efter panering, inden de luftstekes.
  • Brug gerne friskrevet parmesan for en mere intens smag.
  • Dippen kan varieres med friskhakket mynte eller basilikum for et anderledes frisk twist.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk