Sprøde Kyllingenuggets med Cremet Grov Kartoffelsalat

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde kyllingenuggets med cremet grov kartoffelsalat

Ingredienser

  • 400 g Kyllingebryst
  • 60 g Hvedemel
  • 2 stk Æg
  • 80 g Panko rasp
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 0,5 tsk Salt
  • 0,25 tsk Sort peber
  • 600 g Kartofler (gerne små, faste)
  • 1 stk Lille rødløg
  • 3 spsk Græsk yoghurt
  • 1 spsk Mayonnaise
  • 1 spsk Dijonsennep
  • Frisk dild (hakket), efter smag
  • Salt og peber, efter smag
  • 1 spsk Olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Skrub kartoflerne grundigt og kog dem i letsaltet vand i ca. 15-20 minutter, indtil de er møre. Afdryp og lad dem køle af.
  2. Skær kyllingebrystet i mundrette nuggets-stykker.
  3. Bland hvedemel, paprikapulver, hvidløgspulver, salt og peber i en dyb tallerken.
  4. Pisk æggene i en anden skål.
  5. Hæld panko rasp i en tredje skål.
  6. Vend kyllingestykkerne først i melblandingen, dernæst i æg, og til sidst i panko rasp, så de er godt dækkede.
  7. Forvarm airfryeren til 190°C.
  8. Læg kyllingenuggets i airfryer-kurven i ét lag og spray eller pensl let med olivenolie.
  9. Steg nuggets i 12-15 minutter, vend dem halvvejs, til de er gyldne og sprøde.
  10. Imens skæres kartoflerne i grove tern, og rødløget snittes fint.
  11. Bland græsk yoghurt, mayonnaise, dijonsennep, hakket dild samt salt og peber til en cremet dressing.
  12. Vend kartofler og rødløg i dressingen og juster smagen.
  13. Server de varme, sprøde nuggets sammen med den cremede, grove kartoffelsalat – ideelt til madpakken eller som et mættende måltid.

Tips

  • Brug panko rasp for ekstra sprødhed på nuggets.
  • Kartoffelsalaten kan laves dagen før og opbevares koldt, så den bliver mere smagfuld.
  • Vil du have et ekstra krydret twist, kan du tilsætte lidt cayennepeber til melblandingen.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk