Sprøde Kyllingenuggets med Cremet Bearnaisedip og Duftende Ovnbagte Kartofler
Tilberedning: 40 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 400 g Kyllingebrystfilet
- 100 g Panko rasp
- 50 g Parmesanost, fintrevet
- 2 stk Æg
- 1 tsk Paprikapulver
- 1 tsk Hvidløgspulver
- 1 tsk Salt
- 0,5 tsk Peber
- 600 g Små kartofler
- 1 spsk Olivenolie
- 1 tsk Tørret timian
- 1 tsk Tørret rosmarin
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Peber
- 1 spsk Bearnaisesauce (færdigkøbt eller hjemmelavet)
- 1 spsk Creme fraiche
- Frisk estragon til pynt
Fremgangsmåde
- Skær kyllingebrystfileterne i mundrette nuggets-stykker.
- Pisk æggene let i en skål. Bland panko rasp, revet parmesan, paprikapulver, hvidløgspulver, salt og peber i en anden skål.
- Dyp kyllingestykkerne først i æg, derefter i raspblandingen, så de er godt dækkede.
- Vask kartoflerne og skær dem eventuelt i halve, hvis de er store. Vend dem med olivenolie, timian, rosmarin, salt og peber.
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Læg kartoflerne i airfryerkurven og steg i 15 minutter.
- Tilføj kyllingenuggets til kurven ved siden af kartoflerne, og steg yderligere 10-12 minutter, til nuggets er gyldne og gennemstegte, og kartoflerne sprøde.
- Imens blandes bearnaisesauce med creme fraiche til en cremet dip. Juster smagen med evt. lidt frisk estragon.
- Server de sprøde nuggets med de ovnbagte kartofler og den cremede bearnaisedip pyntet med frisk estragon.
Tips
- For ekstra sprødhed kan du dobbeltpanere nuggets ved først at dyppe i æg og rasp to gange.
- Hvis du ønsker en mere intens bearnaisesmag, tilsæt lidt frisk estragon og citron til dippen.
- Kartoflerne kan også erstattes med søde kartofler for en sødlig kontrast.