Sprøde Kyllingenuggets med Cremet Bearnaisedip og Duftende Ovnbagte Kartofler

Tilberedning: 40 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde kyllingenuggets med cremet bearnaisedip og ovnbagte kartofler

Ingredienser

  • 400 g Kyllingebrystfilet
  • 100 g Panko rasp
  • 50 g Parmesanost, fintrevet
  • 2 stk Æg
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Peber
  • 600 g Små kartofler
  • 1 spsk Olivenolie
  • 1 tsk Tørret timian
  • 1 tsk Tørret rosmarin
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peber
  • 1 spsk Bearnaisesauce (færdigkøbt eller hjemmelavet)
  • 1 spsk Creme fraiche
  • Frisk estragon til pynt

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingebrystfileterne i mundrette nuggets-stykker.
  2. Pisk æggene let i en skål. Bland panko rasp, revet parmesan, paprikapulver, hvidløgspulver, salt og peber i en anden skål.
  3. Dyp kyllingestykkerne først i æg, derefter i raspblandingen, så de er godt dækkede.
  4. Vask kartoflerne og skær dem eventuelt i halve, hvis de er store. Vend dem med olivenolie, timian, rosmarin, salt og peber.
  5. Forvarm airfryeren til 190°C.
  6. Læg kartoflerne i airfryerkurven og steg i 15 minutter.
  7. Tilføj kyllingenuggets til kurven ved siden af kartoflerne, og steg yderligere 10-12 minutter, til nuggets er gyldne og gennemstegte, og kartoflerne sprøde.
  8. Imens blandes bearnaisesauce med creme fraiche til en cremet dip. Juster smagen med evt. lidt frisk estragon.
  9. Server de sprøde nuggets med de ovnbagte kartofler og den cremede bearnaisedip pyntet med frisk estragon.

Tips

  • For ekstra sprødhed kan du dobbeltpanere nuggets ved først at dyppe i æg og rasp to gange.
  • Hvis du ønsker en mere intens bearnaisesmag, tilsæt lidt frisk estragon og citron til dippen.
  • Kartoflerne kan også erstattes med søde kartofler for en sødlig kontrast.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk