Sprøde Kyllingefingre med Parmesan

Tilberedning: 33 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde Kyllingefingre med Parmesan

Ingredienser

  • 500 g Kyllingebrystfilet
  • 50 g Parmesanost, revet
  • 100 g Rasp
  • 2 stk Æg
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Sort peber
  • 1 spsk Olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingebrystfilet i lange strimler, ca. 2 cm brede.
  2. Pisk æggene sammen i en skål.
  3. Bland rasp, revet parmesan, hvidløgspulver, paprikapulver, salt og peber i en anden skål.
  4. Dyp kyllingestrimlerne først i æg, derefter i parmesan-rasp-blandingen, og sørg for de er godt dækket.
  5. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  6. Spray eller pensl kyllingefingrene let med olivenolie for ekstra sprødhed.
  7. Læg kyllingefingrene i airfryerkurven i ét lag uden overlapning.
  8. Tilbered i airfryeren i 15-18 minutter, vend dem halvvejs, til de er gyldne og gennemstegte.
  9. Server straks mens de er sprøde.

Tips

  • Brug eventuelt glutenfri rasp for en glutenfri version.
  • Tilføj lidt chili- eller cayennepeber til raspblandingen for ekstra krydret smag.
  • Server med en frisk dip som aioli eller en yoghurtbaseret dip.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk