Sprøde Krydderbagte Rodfrugter

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde Krydderbagte Rodfrugter i Airfryer

Ingredienser

  • 400 g Gulerødder
  • 300 g Pastinakker
  • 300 g Rødbeder
  • 2 spsk Olivenolie
  • 1 tsk Røget paprika
  • 1 tsk Tørret timian
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 0,5 tsk Chilipulver
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Sort peber

Fremgangsmåde

  1. Skræl og skær gulerødder, pastinakker og rødbeder i ensartede stave eller tern for jævn tilberedning.
  2. Kom rodfrugterne i en stor skål og tilsæt olivenolie, røget paprika, timian, hvidløgspulver, chilipulver, salt og peber.
  3. Vend godt rundt, så krydderierne fordeles jævnt på alle rodfrugter.
  4. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  5. Læg rodfrugterne i airfryer-kurven i ét lag uden at overfylde.
  6. Tilbered rodfrugterne i airfryeren ved 190 grader i cirka 20-25 minutter. Ryst kurven eller vend rodfrugterne efter halvdelen af tiden for en sprød og jævn overflade.
  7. Tag rodfrugterne ud når de er sprøde og gyldne, og servér dem varme.

Tips

  • Du kan tilføje andre rodfrugter som pastinak eller jordskokker efter sæson.
  • Server med en dip af græsk yoghurt og friskhakket persille for ekstra friskhed.
  • Hvis du ønsker mere knas, kan du tilsætte lidt rasp eller revet parmesan inden tilberedning.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk