Sprøde Klassiske Empanadas
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Middel
Ingredienser
- 250 g Hvedemel
- 60 g Koldt smør
- 1 stk Æg
- 60 ml Koldt vand
- 1 tsk Salt
- 250 g Hakket oksekød
- 1 stk Løg
- 1 stk Hvidløgsfed
- 1 stk Rød peberfrugt
- 0,5 tsk Spidskommen
- 0,5 tsk Paprikapulver
- 0,25 tsk Chilipulver
- Salt og peber, efter smag
- 50 g Revet ost
- 1 stk Æg til pensling
Fremgangsmåde
- Bland hvedemel og salt i en skål. Skær det kolde smør i små tern og smuldr det i melet, indtil blandingen ligner grove krummer.
- Tilsæt æg og koldt vand lidt ad gangen, og saml hurtigt dejen uden at ælte for meget. Pak dejen ind i film og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
- Hak løg, hvidløg og rød peberfrugt fint. Svits det i en pande med lidt olie, til det er blødt.
- Tilsæt hakket oksekød, spidskommen, paprika, chilipulver, salt og peber. Steg, til kødet er gennemstegt og krydderierne er godt fordelt. Lad fyldet køle lidt af.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord til ca. 3 mm tykkelse og udstik cirkler på ca. 12 cm i diameter.
- Læg en skefuld fyld og lidt revet ost på hver dejcirkel. Fold dejen over og tryk kanten sammen med en gaffel, så empanadas lukkes tæt.
- Pensl empanadas med sammenpisket æg for en gylden og sprød overflade.
- Forvarm airfryeren til 190 grader. Læg empanadas i kurven uden at de rører hinanden. Tilbered i 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde.
- Lad empanadas køle et par minutter inden servering.
Tips
- Du kan variere fyldet med kylling, grøntsager eller ost for en vegetarisk version.
- Hvis dejen virker tør, tilsæt lidt ekstra koldt vand. For blødere dej, tilsæt lidt mælk i stedet for vand.
- Server med salsa, guacamole eller creme fraiche som dip.