Sprøde Klassiske Empanadas

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Middel

Sprøde Klassiske Empanadas på tallerken

Ingredienser

  • 250 g Hvedemel
  • 60 g Koldt smør
  • 1 stk Æg
  • 60 ml Koldt vand
  • 1 tsk Salt
  • 250 g Hakket oksekød
  • 1 stk Løg
  • 1 stk Hvidløgsfed
  • 1 stk Rød peberfrugt
  • 0,5 tsk Spidskommen
  • 0,5 tsk Paprikapulver
  • 0,25 tsk Chilipulver
  • Salt og peber, efter smag
  • 50 g Revet ost
  • 1 stk Æg til pensling

Fremgangsmåde

  1. Bland hvedemel og salt i en skål. Skær det kolde smør i små tern og smuldr det i melet, indtil blandingen ligner grove krummer.
  2. Tilsæt æg og koldt vand lidt ad gangen, og saml hurtigt dejen uden at ælte for meget. Pak dejen ind i film og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
  3. Hak løg, hvidløg og rød peberfrugt fint. Svits det i en pande med lidt olie, til det er blødt.
  4. Tilsæt hakket oksekød, spidskommen, paprika, chilipulver, salt og peber. Steg, til kødet er gennemstegt og krydderierne er godt fordelt. Lad fyldet køle lidt af.
  5. Rul dejen ud på et meldrysset bord til ca. 3 mm tykkelse og udstik cirkler på ca. 12 cm i diameter.
  6. Læg en skefuld fyld og lidt revet ost på hver dejcirkel. Fold dejen over og tryk kanten sammen med en gaffel, så empanadas lukkes tæt.
  7. Pensl empanadas med sammenpisket æg for en gylden og sprød overflade.
  8. Forvarm airfryeren til 190 grader. Læg empanadas i kurven uden at de rører hinanden. Tilbered i 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde.
  9. Lad empanadas køle et par minutter inden servering.

Tips

  • Du kan variere fyldet med kylling, grøntsager eller ost for en vegetarisk version.
  • Hvis dejen virker tør, tilsæt lidt ekstra koldt vand. For blødere dej, tilsæt lidt mælk i stedet for vand.
  • Server med salsa, guacamole eller creme fraiche som dip.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk