Sprøde Kikærtefritter med Friske Urter

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde kikærtefritter med friske urter

Ingredienser

  • 400 g Kikærter, kogte eller fra dåse
  • 1 stk Løg, finthakket
  • 2 fed Hvidløg, presset
  • 30 g Frisk persille, hakket
  • 30 g Frisk koriander, hakket
  • 1 tsk Spidskommen
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 0,5 tsk Chilipulver
  • 50 g Havregryn
  • 2 spsk Mel (fx hvedemel eller kikærtemel)
  • Salt og peber efter smag
  • 1 spsk Olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Dræn kikærterne og skyl dem godt. Kom kikærter, løg, hvidløg, persille og koriander i en foodprocessor og blend til en grov fars.
  2. Tilsæt spidskommen, paprikapulver, chilipulver, havregryn, mel, salt og peber, og blend kort igen, så det hele samler sig til en fast fars.
  3. Form farsen til små fritters (ca. 8-10 stk) og pensl dem med lidt olivenolie.
  4. Forvarm airfryeren til 190°C. Læg fritters i kurven uden at de rører hinanden.
  5. Airfry fritters i 20-25 minutter, vend dem efter 10 minutter, så de bliver jævnt sprøde og gyldne.
  6. Server straks med en frisk dip eller salat.

Tips

  • Du kan erstatte koriander med frisk mynte eller basilikum for en anden smagsnuance.
  • Tilsæt lidt revet citronskal i farsen for ekstra friskhed.
  • Hvis farsen er for våd, kan du tilsætte mere mel eller havregryn.
  • Fritters kan også bages i ovn ved 200°C i ca. 25 minutter, hvis du ikke har airfryer.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk