Sprøde Kikærtefritter med Friske Urter
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 400 g Kikærter, kogte eller fra dåse
- 1 stk Løg, finthakket
- 2 fed Hvidløg, presset
- 30 g Frisk persille, hakket
- 30 g Frisk koriander, hakket
- 1 tsk Spidskommen
- 1 tsk Paprikapulver
- 0,5 tsk Chilipulver
- 50 g Havregryn
- 2 spsk Mel (fx hvedemel eller kikærtemel)
- Salt og peber efter smag
- 1 spsk Olivenolie
Fremgangsmåde
- Dræn kikærterne og skyl dem godt. Kom kikærter, løg, hvidløg, persille og koriander i en foodprocessor og blend til en grov fars.
- Tilsæt spidskommen, paprikapulver, chilipulver, havregryn, mel, salt og peber, og blend kort igen, så det hele samler sig til en fast fars.
- Form farsen til små fritters (ca. 8-10 stk) og pensl dem med lidt olivenolie.
- Forvarm airfryeren til 190°C. Læg fritters i kurven uden at de rører hinanden.
- Airfry fritters i 20-25 minutter, vend dem efter 10 minutter, så de bliver jævnt sprøde og gyldne.
- Server straks med en frisk dip eller salat.
Tips
- Du kan erstatte koriander med frisk mynte eller basilikum for en anden smagsnuance.
- Tilsæt lidt revet citronskal i farsen for ekstra friskhed.
- Hvis farsen er for våd, kan du tilsætte mere mel eller havregryn.
- Fritters kan også bages i ovn ved 200°C i ca. 25 minutter, hvis du ikke har airfryer.