Sprøde Kartoffelruller med Bacon og Karamelliserede Løg

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Middel

Sprøde kartoffelruller med bacon og karamelliserede løg

Ingredienser

  • 600 g Kartofler
  • 150 g Bacon i skiver
  • 2 stk Store løg
  • 30 g Smør
  • 50 g Revet ost (fx cheddar eller mozzarella)
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Peber
  • 1 tsk Røget paprika
  • Frisk persille til pynt

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne og riv dem groft. Klem overskydende væske ud i et rent viskestykke.
  2. Krydr de revne kartofler med salt, peber og røget paprika, og vend revet ost i.
  3. Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Smelt smørret på en pande og steg løgene ved lav varme i ca. 15 minutter, til de er bløde og karamelliserede. Lad dem køle af.
  4. Skær bacon i små tern og steg dem sprøde på panden. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  5. Bland de karamelliserede løg og bacontern i kartoffelblandingen.
  6. Fordel kartoffelblandingen i aflange klatter på et stykke bagepapir, og rul dem forsigtigt til tætte ruller med hænderne.
  7. Forvarm airfryeren til 190°C.
  8. Læg kartoffelrullerne forsigtigt i airfryer-kurven med lidt afstand, så de kan blive sprøde på alle sider.
  9. Tilbered i 25 minutter, vend rullerne efter halvdelen af tiden for en jævn, sprød overflade.
  10. Tag kartoffelrullerne ud og lad dem hvile i et par minutter, pynt med friskhakket persille inden servering.

Tips

  • For ekstra sprødhed kan du pensle rullerne let med olie inden tilberedning.
  • Prøv at tilsætte finthakket hvidløg eller chili for et ekstra smagskick.
  • Erstat bacon med vegetarisk alternativ for en vegetarisk version.
  • Kan laves i forvejen og lunes i airfryer lige før servering.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk