Sprøde Kartoffelruller med Bacon og Karamelliserede Løg
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Middel
Ingredienser
- 600 g Kartofler
- 150 g Bacon i skiver
- 2 stk Store løg
- 30 g Smør
- 50 g Revet ost (fx cheddar eller mozzarella)
- 1 tsk Salt
- 0,5 tsk Peber
- 1 tsk Røget paprika
- Frisk persille til pynt
Fremgangsmåde
- Skræl kartoflerne og riv dem groft. Klem overskydende væske ud i et rent viskestykke.
- Krydr de revne kartofler med salt, peber og røget paprika, og vend revet ost i.
- Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Smelt smørret på en pande og steg løgene ved lav varme i ca. 15 minutter, til de er bløde og karamelliserede. Lad dem køle af.
- Skær bacon i små tern og steg dem sprøde på panden. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
- Bland de karamelliserede løg og bacontern i kartoffelblandingen.
- Fordel kartoffelblandingen i aflange klatter på et stykke bagepapir, og rul dem forsigtigt til tætte ruller med hænderne.
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Læg kartoffelrullerne forsigtigt i airfryer-kurven med lidt afstand, så de kan blive sprøde på alle sider.
- Tilbered i 25 minutter, vend rullerne efter halvdelen af tiden for en jævn, sprød overflade.
- Tag kartoffelrullerne ud og lad dem hvile i et par minutter, pynt med friskhakket persille inden servering.
Tips
- For ekstra sprødhed kan du pensle rullerne let med olie inden tilberedning.
- Prøv at tilsætte finthakket hvidløg eller chili for et ekstra smagskick.
- Erstat bacon med vegetarisk alternativ for en vegetarisk version.
- Kan laves i forvejen og lunes i airfryer lige før servering.