Sprøde Kartoffelkroketter med Duft af Rosmarin og Karamelliseret Hvidløgsspidskål

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde kartoffelkroketter med rosmarin og hvidløgsspidskål

Ingredienser

  • 600 g Kartofler
  • 1,5 tsk Fint hakket frisk rosmarin
  • 2 stk Æg
  • 75 g Revet parmesanost
  • 100 g Panko eller rasp
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Friskkværnet peber
  • 300 g Spidskål
  • 2 fed Friske hvidløg
  • 1 spsk Olivenolie
  • Salt og peber til spidskål, efter smag

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre i gryden i et par minutter.
  2. Mos kartoflerne grundigt og lad dem køle lidt af. Tilsæt finthakket rosmarin, hvidløgspulver, revet parmesan, salt og peber. Rør godt rundt.
  3. Del æggene i to. Pisk det ene æg let og brug det til panering, gem det andet til kartoffelfyldet (eller brug begge i fyldet, og ekstra æg til panering).
  4. Form kroketter af kartoffelblandingen, ca. 8-10 cm lange og 3 cm tykke. Dyp hver kroket i det piskede æg og rul dem derefter i panko eller rasp, så de er dækket jævnt.
  5. Forvarm airfryeren til 190°C. Læg kroketterne i kurven i ét lag og steg i 20-25 minutter, vend dem efter halvdelen af tiden, til de er gyldne og sprøde.
  6. Imens vaskes og snittes spidskålen fint. Hak hvidløgsfeddene groft.
  7. Varm olivenolie i en pande ved middel varme. Tilsæt hvidløg og steg det let gyldent. Tilsæt spidskål og steg under omrøring, til kålen er blød og let karamelliseret, ca. 8-10 minutter. Krydr med salt og peber.
  8. Server de varme kartoffelkroketter med den karamelliserede hvidløgsspidskål som et sprødt og smagsrigt tilbehør.

Tips

  • Til en ekstra cremet konsistens kan du tilsætte en smule flødeost i kartoffelmosen.
  • For en glutenfri version kan du bruge majsmel eller glutenfri rasp til panering.
  • Hvis du ønsker en mere intens rosmarinsmag, kan nogle kviste steges let med i olien til spidskålen.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk