Sprøde Hjerteformede Kyllingenuggets med Cremet Avocado Dip

Tilberedning: 25 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde Hjerteformede Kyllingenuggets med Cremet Avocado Dip

Ingredienser

  • 400 g kyllingebryst
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk paprika
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 tsk sort peber
  • 1 stk æg
  • 100 g panko-rasp
  • 50 g revet parmesan
  • 1 stk avocado
  • 1 spsk græsk yoghurt
  • 1 tsk citronsaft
  • frisk koriander
  • salt og peber til dip

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingebrystet i ca. 2 cm tykke skiver, og brug en lille hjerteformet udstikker eller en kniv til at forme hvert stykke til et hjerte.
  2. I en skål, bland hvidløgspulver, paprika, salt og peber. Drys krydderiblandingen over kyllingestykkerne og vend dem godt rundt.
  3. Pisk ægget sammen i en anden skål.
  4. Bland panko-rasp og revet parmesan i en tredje skål.
  5. Dyp hver kyllingenugget først i ægget og derefter i panko-parmesan-blandingen, så de er godt dækket.
  6. Forvarm airfryeren til 190°C.
  7. Læg nuggets i airfryer-kurven i ét lag og steg i 12-15 minutter, vend dem halvvejs, til de er gyldne og sprøde.
  8. Imens, lav dippen: Mos avocadoen med en gaffel og rør græsk yoghurt og citronsaft i. Smag til med salt, peber og finthakket koriander.
  9. Server de varme hjerteformede nuggets med den cremede avocado dip.

Tips

  • Hvis du ikke har en hjerteformet udstikker, kan du tegne og klippe skabeloner i bagepapir til at forme kyllingestykkerne.
  • For ekstra sprødhed kan du spraye lidt olie på nuggets før airfrying.
  • Dippen kan varieres med lidt finthakket chili for en let krydret version.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk