Sprøde Hjemmelavede Nuggets med Cremet Honning-Dijon Dip
Tilberedning: 25 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 500 g kyllingebryst
- 100 g panko rasp
- 50 g revet parmesan
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk friskkværnet peber
- 2 stk æg
- 2 spsk mælk
- 2 spsk olivenolie
- smør til dip
- 3 spsk mayonnaise
- 1 spsk honning
- 1 spsk Dijonsennep
- 0,5 tsk citronsaft
- friskkværnet peber til dip
Fremgangsmåde
- Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker.
- Pisk æg og mælk sammen i en skål.
- Bland panko rasp, revet parmesan, paprikapulver, hvidløgspulver, salt og peber i en anden skål.
- Vend kyllingestykkerne først i æggeblandingen og derefter i raspblandingen, så de bliver godt dækket.
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Læg nuggets i airfryer-kurven i ét lag, pensl eller spray dem let med olivenolie.
- Tilbered nuggets i 12-15 minutter, vend dem halvvejs, indtil de er gyldne og sprøde.
- Imens blandes mayonnaise, honning, Dijonsennep, citronsaft og en smule smør til en cremet dip. Smag til med peber.
- Server de varme nuggets med den cremede honning-Dijon dip.
Tips
- Brug panko rasp for ekstra sprødhed.
- Skift parmesan ud med revet cheddar for en mere intens smag.
- Tilsæt lidt cayennepeber i raspblandingen for et pikant twist.
- Kan også laves med kalkun eller svinekød.