Sprøde Hjemmelavede Kyllingenuggets med Frisk Dilddip

Tilberedning: 25 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde Hjemmelavede Kyllingenuggets med Frisk Dilddip

Ingredienser

  • 500 g Kyllingebrystfilet
  • 100 g Panko rasp
  • 40 g Parmesanost, revet
  • 2 stk Æg
  • 100 g Mel
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 0,5 tsk Salt
  • 0,5 tsk Sort peber
  • 1 dl Græsk yoghurt
  • 0,5 dl Mayonnaise
  • Frisk dild, finthakket, efter smag
  • 1 spsk Citronjuice
  • 1 tsk Honning
  • Salt og peber til dip, efter smag

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingebrystet i mundrette stykker.
  2. Bland mel med paprikapulver, hvidløgspulver, salt og peber på en stor tallerken.
  3. Pisk æggene i en skål.
  4. Bland panko rasp og revet parmesanost på en tredje tallerken.
  5. Vend kyllingestykkerne først i melblandingen, derefter i æg og til sidst i pankoblandingen, så de er godt dækket.
  6. Forvarm airfryeren til 190°C.
  7. Læg nuggets i airfryer-kurven i ét lag og steg i 12-15 minutter, vend dem halvvejs, indtil de er gyldne og sprøde.
  8. Imens blandes græsk yoghurt, mayonnaise, citronjuice, honning og frisk dild i en skål. Smag til med salt og peber.
  9. Server de varme nuggets med den kolde, cremede dilddip.

Tips

  • For ekstra sprødhed kan du spraye nuggets med lidt olie inden airfryning.
  • Du kan erstatte parmesanen med revet cheddar for en anden smagsnuance.
  • Tilføj et drys chili eller cayennepeber til melblandingen for et let spicy twist.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk