Sprøde Grøntsagssticks med Cremet Dip

Tilberedning: 30 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde grøntsagssticks med cremet dip

Ingredienser

  • 2 stk Gulerødder
  • 1 stk Rød peberfrugt
  • 1 stk Agurk
  • 1 stk Zucchini
  • 1 spsk Olivenolie
  • 0,5 tsk Salt
  • 0,25 tsk Sort peber
  • 150 g Græsk yoghurt
  • 1 spsk Mayonnaise
  • 1 tsk Citronsaft
  • Frisk dild, hakket (efter smag)
  • Salt og peber til dip

Fremgangsmåde

  1. Skyl og skræl gulerødderne. Skær gulerødder, peberfrugt, agurk og zucchini i lange, tynde stave.
  2. Kom grøntsagssticks i en skål, tilsæt olivenolie, salt og peber, og vend det godt sammen.
  3. Forvarm airfryeren til 190°C.
  4. Læg grøntsagssticks i airfryer-kurven i et enkelt lag (evt. i flere omgange) og steg dem i 15-20 minutter, til de er sprøde og let gyldne. Vend dem gerne halvvejs undervejs.
  5. Imens røres dippen sammen: Bland græsk yoghurt, mayonnaise, citronsaft og hakket dild. Smag til med salt og peber.
  6. Server de varme, sprøde grøntsagssticks med den cremede dip.

Tips

  • Du kan variere grøntsagerne efter sæson og smag, fx med selleri eller pastinak.
  • For ekstra smag kan du drysse lidt paprika eller hvidløgspulver på grøntsagerne før airfrying.
  • Hvis du ønsker en vegansk dip, kan mayonnaise og yoghurt erstattes med plantebaserede alternativer.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk