Sprøde Grøntsagssticks med Cremet Dip
Tilberedning: 30 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 2 stk Gulerødder
- 1 stk Rød peberfrugt
- 1 stk Agurk
- 1 stk Zucchini
- 1 spsk Olivenolie
- 0,5 tsk Salt
- 0,25 tsk Sort peber
- 150 g Græsk yoghurt
- 1 spsk Mayonnaise
- 1 tsk Citronsaft
- Frisk dild, hakket (efter smag)
- Salt og peber til dip
Fremgangsmåde
- Skyl og skræl gulerødderne. Skær gulerødder, peberfrugt, agurk og zucchini i lange, tynde stave.
- Kom grøntsagssticks i en skål, tilsæt olivenolie, salt og peber, og vend det godt sammen.
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Læg grøntsagssticks i airfryer-kurven i et enkelt lag (evt. i flere omgange) og steg dem i 15-20 minutter, til de er sprøde og let gyldne. Vend dem gerne halvvejs undervejs.
- Imens røres dippen sammen: Bland græsk yoghurt, mayonnaise, citronsaft og hakket dild. Smag til med salt og peber.
- Server de varme, sprøde grøntsagssticks med den cremede dip.
Tips
- Du kan variere grøntsagerne efter sæson og smag, fx med selleri eller pastinak.
- For ekstra smag kan du drysse lidt paprika eller hvidløgspulver på grøntsagerne før airfrying.
- Hvis du ønsker en vegansk dip, kan mayonnaise og yoghurt erstattes med plantebaserede alternativer.