Sprøde Grøntsagsfritter
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 2 stk Gulerod
- 1 stk Sød kartoffel
- 1 stk Zucchini
- 1 tsk Olie
- 0,5 tsk Salt
- 0,25 tsk Sort peber
- 0,5 tsk Paprikapulver
- Evt. frisk persille til pynt
Fremgangsmåde
- Skræl gulerødder og sød kartoffel. Skær gulerødder, sød kartoffel og zucchini i tynde stave, cirka 1 cm brede.
- Læg grøntsagsstavene i en skål og vend dem med olie, salt, peber og paprikapulver, så de er jævnt dækkede.
- Forvarm airfryeren til 190 grader.
- Fordel grøntsagsfritter i airfryer-kurven i ét lag, så de ikke overlapper for meget.
- Tilbered fritterne i airfryeren i cirka 20-25 minutter. Ryst kurven halvvejs i tilberedningstiden for at sikre en jævn sprødhed.
- Når grøntsagsfritterne er sprøde og gyldne, tages de ud og kan pyntes med friskhakket persille efter smag.
Tips
- Brug gerne andre rodfrugter som pastinak eller rødbede for variation.
- Hvis du ønsker ekstra sprødhed, kan du drysse lidt majsstivelse på fritterne inden tilberedning.
- Server grøntsagsfritterne med en dip som aioli, yoghurt-dressing eller ketchup.