Sprøde grøntsagsfrikadeller med krydret yoghurt-dip

Tilberedning: 30 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde grøntsagsfrikadeller med krydret dip

Ingredienser

  • 2 stk Gulerødder
  • 1 stk Zucchini
  • 1 stk Rød peberfrugt
  • 100 g Fintrevet blomkål
  • 1 stk Løg
  • 2 stk Æg
  • 70 g Havregryn
  • 30 g Fintrevet parmesan
  • 1 tsk Røget paprika
  • 1 tsk Spidskommen
  • Salt og friskkværnet peber, stk
  • 150 g Græsk yoghurt
  • 1 spsk Sriracha eller anden chili sauce
  • 1 spsk Friskpresset citronsaft
  • 1 spsk Friskhakket koriander

Fremgangsmåde

  1. Riv gulerødder, zucchini og blomkål fint og pres overskydende væske væk med et rent viskestykke.
  2. Hak løg og rød peberfrugt fint.
  3. Bland alle grøntsagerne i en stor skål sammen med æg, havregryn, parmesan, røget paprika, spidskommen, salt og peber.
  4. Rør det godt sammen og lad farsen hvile i 5 minutter, så havregrynene kan absorbere væske.
  5. Form farsen til små frikadeller (ca. 10-12 stk).
  6. Forvarm airfryeren til 190°C.
  7. Læg frikadellerne i airfryer-kurven i ét lag og steg dem i 12-15 minutter, vend dem halvvejs, til de er gyldne og sprøde udenpå.
  8. Imens blandes yoghurt, sriracha, citronsaft og koriander til den krydrede dip.
  9. Server de varme grøntsagsfrikadeller med den friske dip.

Tips

  • Pres så meget væske som muligt ud af grøntsagerne for at undgå en våd fars.
  • Du kan tilsætte lidt finthakket frisk chili i farsen for ekstra varme.
  • Frikadellerne kan også fryses og genopvarmes i airfryer.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk