Sprøde grøntsagsfrikadeller med krydret yoghurt-dip
Tilberedning: 30 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 2 stk Gulerødder
- 1 stk Zucchini
- 1 stk Rød peberfrugt
- 100 g Fintrevet blomkål
- 1 stk Løg
- 2 stk Æg
- 70 g Havregryn
- 30 g Fintrevet parmesan
- 1 tsk Røget paprika
- 1 tsk Spidskommen
- Salt og friskkværnet peber, stk
- 150 g Græsk yoghurt
- 1 spsk Sriracha eller anden chili sauce
- 1 spsk Friskpresset citronsaft
- 1 spsk Friskhakket koriander
Fremgangsmåde
- Riv gulerødder, zucchini og blomkål fint og pres overskydende væske væk med et rent viskestykke.
- Hak løg og rød peberfrugt fint.
- Bland alle grøntsagerne i en stor skål sammen med æg, havregryn, parmesan, røget paprika, spidskommen, salt og peber.
- Rør det godt sammen og lad farsen hvile i 5 minutter, så havregrynene kan absorbere væske.
- Form farsen til små frikadeller (ca. 10-12 stk).
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Læg frikadellerne i airfryer-kurven i ét lag og steg dem i 12-15 minutter, vend dem halvvejs, til de er gyldne og sprøde udenpå.
- Imens blandes yoghurt, sriracha, citronsaft og koriander til den krydrede dip.
- Server de varme grøntsagsfrikadeller med den friske dip.
Tips
- Pres så meget væske som muligt ud af grøntsagerne for at undgå en våd fars.
- Du kan tilsætte lidt finthakket frisk chili i farsen for ekstra varme.
- Frikadellerne kan også fryses og genopvarmes i airfryer.