Sprøde Grønne Asparges med Parmesan

Tilberedning: 20 minutter · 200 °C · Nem

Sprøde Grønne Asparges med Parmesan

Ingredienser

  • 16 stk grønne asparges
  • 50 g revet parmesanost
  • 30 g panko rasp
  • 1 tsk revet citronskal
  • 1 stk æg
  • salt, knsp
  • friskkværnet sort peber, knsp
  • 1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 200°C.
  2. Skyl og tør aspargesene grundigt, og knæk de træede ender af.
  3. Pisk ægget let i en skål. Bland panko rasp, parmesan, citronskal, salt og peber i en anden skål.
  4. Dyp aspargesene først i ægget, og rul dem derefter i parmesan- og raspblandingen, så de bliver godt dækket.
  5. Spray eller pensl aspargesene let med olivenolie for ekstra sprødhed.
  6. Læg aspargesene i airfryer-kurven i ét lag, uden at de overlapper.
  7. Tilbered i airfryeren i ca. 8-10 minutter, til paneringen er gylden og sprød, og aspargesene er møre men stadig sprøde.
  8. Server straks med et frisk drys citronskal eller lidt ekstra parmesan, hvis ønsket.

Tips

  • For ekstra smag kan du tilføje en smule chili eller hvidløgspulver i raspblandingen.
  • Prøv også at servere med en let yoghurt- eller aiolidip med citron og urter.
  • Hvis du ønsker en vegansk version, kan du erstatte æg med kikærtevand og parmesan med næringsgær.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk