Sprøde Frikadeller med Krydret Rødkålssalat
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 500 g Hakket svinekød
- 1 stk Løg
- 1 stk Æg
- 50 g Rasp
- 1 tsk Salt
- 0,5 tsk Peber
- 1 tsk Stødt allehånde
- 1 spsk Olivenolie
- 250 g Rødkål
- 1 stk Æble
- 2 spsk Æblecidereddike
- 1 tsk Honning
- 1 tsk Dijonsennep
- Salt og peber, efter smag
- 1 spsk Rapsolie
- 10 g Frisk persille
Fremgangsmåde
- Hak løget fint og riv æblet groft.
- Bland hakket svinekød med løg, æg, rasp, salt, peber og allehånde i en skål. Form farsen til 8-10 frikadeller.
- Forvarm airfryeren til 190 grader.
- Pensl frikadellerne med olivenolie og læg dem i airfryer-kurven med lidt afstand.
- Steg frikadellerne i 20-25 minutter, vend dem efter halvdelen af tiden, til de er gyldne og sprøde.
- Skær rødkålen i fine strimler og kom den i en stor skål.
- Tilsæt revet æble, æblecidereddike, honning, dijonsennep og rapsolie. Rør godt rundt og smag til med salt og peber.
- Hak persillen groft og drys over rødkålssalaten.
- Server de sprøde frikadeller varme med den krydrede rødkålssalat som tilbehør.
Tips
- Du kan tilsætte lidt friskrevet ingefær i rødkålssalaten for ekstra friskhed.
- Hvis du ønsker en mere intens smag, kan du lade rødkålssalaten trække i køleskabet i 30 minutter før servering.
- Brug gerne svinefars med lidt fedt for saftigere frikadeller.