Sprøde Frikadelle-ruller med Krydret Rødkål og Cremet Sennepsdressing
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 500 g Hakket svinekød
- 1 stk Æg
- 1,5 dl Mælk
- 100 g Rugbrødsmuler
- 1 tsk Malt- eller røget paprika
- 1 tsk Salt
- 0,5 tsk Sort peber
- 200 g Frisk rødkål
- 1 stk Æble
- 0,5 tsk Stødt allehånde
- 1 spsk Æblecidereddike
- 1 spsk Olivenolie
- 3 spsk Creme fraiche
- 1 spsk Groft dijonsennep
- 1 spsk Flydende honning
- 1 tsk Frisk citronsaft
- Salt og peber, efter smag
Fremgangsmåde
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Bland hakket svinekød, æg, mælk, rugbrødsmuler, paprika, salt og peber grundigt i en stor skål.
- Form farsen til aflange, ca. 10 cm lange ruller, og sæt dem til side.
- Snit rødkål fint og riv æblet groft. Kom begge dele i en skål.
- Tilsæt æblecidereddike, olivenolie, allehånde, salt og peber til rødkålen og æblet, og vend det godt sammen.
- Læg frikadelle-rullerne i airfryerkurven, og steg i 25 minutter ved 190°C. Vend dem forsigtigt efter 12-15 minutter, så de bliver jævnt sprøde.
- Imens røres creme fraiche, dijonsennep, honning og citronsaft sammen til en cremet dressing. Smag til med salt og peber.
- Server de varme, sprøde frikadelle-ruller ovenpå den krydrede rødkålssalat med en god skefuld sennepsdressing på toppen.
Tips
- For ekstra sprødhed kan du pensle frikadelle-rullerne med lidt olie inden stegning.
- Rødkålen kan med fordel marineres i 30 minutter for mere intens smag.
- Prøv at tilsætte frisk timian eller persille i farsen for et frisk pust.