Sprøde Frikadelle-‘Pommes’ med Cremet Peberrodsmayonnaise

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde Frikadelle-‘Pommes’ med Cremet Peberrodsmayonnaise

Ingredienser

  • 400 g Frikadellefars
  • 1 tsk Mild paprika
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 0,5 tsk Salt
  • 0,5 tsk Sort peber
  • 2 spsk Panko-rasp
  • 1 stk Æg
  • Rapsolie til pensling, efter smag
  • 100 g Mayonnaise
  • 2 spsk Friskrevet peberrod
  • 1 tsk Citronsaft
  • 0,5 tsk Salt
  • 0,25 tsk Hvid peber

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190°C.
  2. I en skål, bland frikadellefars med paprika, hvidløgspulver, salt og sort peber.
  3. Form farsen til aflange pommes frites-lignende stave, ca. 8 cm lange og 2 cm tykke.
  4. Pisk ægget i en dyb tallerken, og læg panko-raspen i en anden tallerken.
  5. Dyp hver farsstav først i ægget og derefter i panko-raspen, så de er godt dækket.
  6. Pensl eller spray dem let med rapsolie for ekstra sprødhed.
  7. Læg frikadelle-pommes i airfryerkurven i ét lag uden at de overlapper.
  8. Airfry i 20-25 minutter, vend dem undervejs efter 12 minutter, til de er gyldne og sprøde.
  9. Imens blandes mayonnaise med friskrevet peberrod, citronsaft, salt og hvid peber til en cremet dip.
  10. Server de varme sprøde frikadelle-pommes med peberrodsmayonnaisen.

Tips

  • Du kan tilføje lidt finthakket frisk persille i farsen for ekstra friskhed.
  • Hvis farsen er meget våd, kan du tilsætte lidt ekstra panko for bedre konsistens.
  • Peberrodsmayonnaisen kan justeres med mere citronsaft for syrlighed efter smag.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk