Sprøde Flæskestegschips med Frisk Rødkålssalat og Cremet Sennepsdressing

Tilberedning: 25 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde flæskestegschips med frisk rødkålssalat og sennepscreme

Ingredienser

  • 300 g Flæskesteg med svær
  • 200 g Rødkål
  • 1 stk Æble
  • 50 g Ristede hasselnødder
  • 2 spsk Mild flydende honning
  • 1 spsk Æblecidereddike
  • 2 spsk Mayonnaise
  • 1 spsk Grov dijonsennep
  • 1 tsk Flydende honning
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk Olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Forbered flæskestegen ved at skære sværen af i tynde skiver, ca. 3-4 mm tykke, for at lave chips.
  2. Dup chipsene tørre med køkkenrulle og krydr med salt.
  3. Forvarm airfryeren til 190°C.
  4. Læg flæskestegschipsene i et enkelt lag i airfryerkurven og steg i 12-15 minutter, til de er sprøde og gyldne. Vend dem evt. halvvejs.
  5. Imens flæskestegschipsene tilberedes, snit rødkålen fint og riv æblet groft.
  6. Bland rødkål, æble og ristede hasselnødder i en skål.
  7. Rør en dressing af olivenolie, æblecidereddike, honning, salt og peber og vend den i rødkålssalaten.
  8. Bland mayonnaise, dijonsennep og honning til en cremet sennepscreme. Smag til med salt og peber.
  9. Anret de sprøde flæskestegschips på tallerkener med en frisk skefuld rødkålssalat og en klat sennepscreme ved siden af.

Tips

  • Skær sværen så tyndt som muligt for ekstra sprødhed.
  • Du kan tilføje lidt frisk timian eller rosmarin til chipsene for ekstra aroma.
  • Hvis du ikke har hasselnødder, kan valnødder eller mandler også bruges.
  • Sennepscremen kan laves med græsk yoghurt for en lettere version.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk