Sprøde fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade
Tilberedning: 30 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 400 g Fiskefars (torsk eller sej)
- 1 stk Løg
- 1 stk Æg
- 50 g Rasp
- 1 tsk Salt
- 0,5 tsk Peber
- 1 spsk Smør til stegning
- 1 dl Vegetabilsk olie til pensling
- 1 stk Æggeblomme til remoulade
- 1 spsk Dijonsennep
- 1 dl Mayonnaise
- 2 spsk Syltede agurker, finthakket
- 1 spsk Kaprer, finthakket
- 1 spsk Frisk persille, finthakket
- 0,5 tsk Citronsaft
- Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde
- Hak løget fint og svits det let på en pande i smør, lad det køle af.
- Bland fiskefars, det afkølede løg, æg, rasp, salt og peber i en skål, og rør farsen godt sammen.
- Form farsen til små, flade frikadeller med let fugtede hænder.
- Forvarm airfryeren til 190°C.
- Pensl frikadellerne med lidt olie og læg dem i airfryerkurven med lidt afstand.
- Tilbered frikadellerne i airfryeren i ca. 12-15 minutter, vend dem efter halvdelen af tiden, til de er gyldne og sprøde.
- Imens laves remouladen: Rør æggeblomme sammen med dijonsennep og mayonnaise.
- Tilsæt finthakkede syltede agurker, kaprer og persille, smag til med citronsaft, salt og peber.
- Server de sprøde fiskefrikadeller varme med den hjemmelavede remoulade.
Tips
- Undgå at lave frikadellerne for tykke, så bliver de bedre gennemstegt og sprøde.
- Du kan tilsætte lidt friskrevet citronskal i farsen for ekstra friskhed.
- Remouladen kan med fordel laves dagen før, så smagene udvikler sig.
- Hvis du ønsker en ekstra sprød overflade, kan du pensle frikadellerne med lidt ekstra olie halvvejs i tilberedningen.