Sprøde Fiskefrikadeller med Grønkål og Frisk Citronskal
Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 400 g hvid fiskefilet (fx torsk eller rødspætte)
- 100 g frisk grønkål, finthakket
- 1 stk æg
- 1,5 dl mælk
- 0,75 dl havregryn
- 1 tsk revet citronskal
- 1 tsk sennep
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk friskkværnet peber
- olivenolie til pensling
Fremgangsmåde
- Skær fiskefileterne i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor.
- Tilsæt æg, mælk, havregryn, revet citronskal, sennep, salt og peber, og blend til en jævn fars.
- Vend den finthakkede grønkål i farsen med en ske.
- Form farsen til små fiskefrikadeller (ca. 10 stk) med let fugtede hænder.
- Forvarm airfryeren til 190 grader.
- Pensl fiskefrikadellerne med lidt olivenolie og læg dem i airfryer-kurven i et enkelt lag.
- Steg frikadellerne i 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde udenpå og faste indeni. Vend dem halvvejs gennem tilberedningen for jævn stegning.
- Lad fiskefrikadellerne køle lidt af inden de pakkes til madpakken.
Tips
- Tilsæt lidt finthakket frisk dild eller persille for ekstra smag.
- Erstat havregryn med finvalsede rugflager for en lidt kraftigere tekstur.
- Du kan også bruge citronsaft i stedet for eller sammen med citronskal for mere syrlighed.