Sprøde Fiskefrikadeller med Grønkål og Frisk Citronskal

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde fiskefrikadeller med grønkål og frisk citronskal

Ingredienser

  • 400 g hvid fiskefilet (fx torsk eller rødspætte)
  • 100 g frisk grønkål, finthakket
  • 1 stk æg
  • 1,5 dl mælk
  • 0,75 dl havregryn
  • 1 tsk revet citronskal
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • olivenolie til pensling

Fremgangsmåde

  1. Skær fiskefileterne i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor.
  2. Tilsæt æg, mælk, havregryn, revet citronskal, sennep, salt og peber, og blend til en jævn fars.
  3. Vend den finthakkede grønkål i farsen med en ske.
  4. Form farsen til små fiskefrikadeller (ca. 10 stk) med let fugtede hænder.
  5. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  6. Pensl fiskefrikadellerne med lidt olivenolie og læg dem i airfryer-kurven i et enkelt lag.
  7. Steg frikadellerne i 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde udenpå og faste indeni. Vend dem halvvejs gennem tilberedningen for jævn stegning.
  8. Lad fiskefrikadellerne køle lidt af inden de pakkes til madpakken.

Tips

  • Tilsæt lidt finthakket frisk dild eller persille for ekstra smag.
  • Erstat havregryn med finvalsede rugflager for en lidt kraftigere tekstur.
  • Du kan også bruge citronsaft i stedet for eller sammen med citronskal for mere syrlighed.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk