Sprøde Falafler med Friske Krydderurter

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde falafler med friske krydderurter på fad

Ingredienser

  • 250 g Kogte kikærter
  • 1 stk Lille løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 10 g Frisk persille
  • 10 g Frisk koriander
  • 1 tsk Spidskommen
  • 1 tsk Korianderpulver
  • 0,5 tsk Chilipulver
  • Salt, tsk
  • Peber, tsk
  • 1 spsk Mel
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 spsk Olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Hak løg, hvidløg, persille og koriander fint.
  2. Blend kikærter, løg, hvidløg og krydderurter i en foodprocessor til en grov fars.
  3. Tilsæt spidskommen, korianderpulver, chilipulver, salt, peber, mel og bagepulver. Bland godt sammen.
  4. Form farsen til små kugler eller flade falafler.
  5. Pensl eller spray falaflerne med olivenolie for ekstra sprødhed.
  6. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  7. Læg falaflerne i airfryerkurven i ét lag og steg i 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde, vend dem efter halvdelen af tiden.

Tips

  • Blødlæg kikærterne i rigeligt vand natten over for bedste konsistens, hvis du bruger tørrede kikærter.
  • Tilsæt lidt frisk citronsaft i farsen for ekstra friskhed.
  • Server med tahindressing eller yoghurt for en lækker kombination.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk