Sprøde Bønnebøffer med Urter

Tilberedning: 25 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde Bønnebøffer med Friske Urter

Ingredienser

  • 400 g Kogte hvide bønner
  • 1 stk Løg, finthakket
  • 2 fed Hvidløg, presset
  • 50 g Havregryn
  • 30 g Rasp
  • 1 tsk Tørret oregano
  • 1 tsk Tørret timian
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 0,5 tsk Chili flakes
  • Salt og peber efter smag
  • 1 spsk Olivenolie
  • 1 spsk Sojasauce
  • 1 spsk Finthakket frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Skyl og dræn de kogte bønner, og mos dem groft med en gaffel eller en kartoffelmoser.
  2. Tilsæt finthakket løg, presset hvidløg, havregryn, rasp, tørrede krydderier, sojasauce, olivenolie og frisk persille til bønneblandingen.
  3. Krydr med salt, peber og chili flakes efter smag, og rør det hele godt sammen til en fast fars.
  4. Form farsen til 4 lige store bøffer og lad dem hvile i 5 minutter, så de sætter sig.
  5. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  6. Læg bøfferne i airfryerkurven med lidt afstand, og steg dem i 12-15 minutter, vend dem halvvejs, indtil de er gyldne og sprøde udenpå.
  7. Tag bøfferne ud og lad dem hvile et par minutter inden servering.

Tips

  • Du kan tilsætte lidt revet gulerod eller squash i farsen for ekstra saftighed.
  • Server med en frisk salat eller i en burgerbolle med dine yndlingsdressing.
  • Hvis farsen er for våd, tilsæt lidt ekstra rasp eller havregryn.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk