Sprøde Bønnebøffer med Urter
Tilberedning: 25 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 400 g Kogte hvide bønner
- 1 stk Løg, finthakket
- 2 fed Hvidløg, presset
- 50 g Havregryn
- 30 g Rasp
- 1 tsk Tørret oregano
- 1 tsk Tørret timian
- 1 tsk Paprikapulver
- 0,5 tsk Chili flakes
- Salt og peber efter smag
- 1 spsk Olivenolie
- 1 spsk Sojasauce
- 1 spsk Finthakket frisk persille
Fremgangsmåde
- Skyl og dræn de kogte bønner, og mos dem groft med en gaffel eller en kartoffelmoser.
- Tilsæt finthakket løg, presset hvidløg, havregryn, rasp, tørrede krydderier, sojasauce, olivenolie og frisk persille til bønneblandingen.
- Krydr med salt, peber og chili flakes efter smag, og rør det hele godt sammen til en fast fars.
- Form farsen til 4 lige store bøffer og lad dem hvile i 5 minutter, så de sætter sig.
- Forvarm airfryeren til 190 grader.
- Læg bøfferne i airfryerkurven med lidt afstand, og steg dem i 12-15 minutter, vend dem halvvejs, indtil de er gyldne og sprøde udenpå.
- Tag bøfferne ud og lad dem hvile et par minutter inden servering.
Tips
- Du kan tilsætte lidt revet gulerod eller squash i farsen for ekstra saftighed.
- Server med en frisk salat eller i en burgerbolle med dine yndlingsdressing.
- Hvis farsen er for våd, tilsæt lidt ekstra rasp eller havregryn.