Sprøde Blomkålswings med Krydret Sauce

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde Blomkålswings med Krydret Sauce

Ingredienser

  • 1 stk Blomkålshoved (ca. 600 g)
  • 100 g Hvedemel
  • 150 ml Vand
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 0,5 tsk Cayennepeber
  • 0,5 tsk Salt
  • Peber efter smag
  • 100 g Panko- eller rasp
  • 3 spsk Olivenolie
  • 4 spsk Buffalo- eller BBQ-sauce

Fremgangsmåde

  1. Skær blomkålen i store 'vinge'-stykker, cirka 5 cm lange.
  2. Bland mel, vand, hvidløgspulver, paprikapulver, cayennepeber, salt og peber i en stor skål, til en tyk, jævn dej.
  3. Dyp blomkålsstykkerne i dejen, så de er helt dækket.
  4. Vend de dejdækkede blomkålsstykker i panko eller rasp, så de bliver godt panerede.
  5. Pensl eller dryp olivenolie over blomkålswingsene for ekstra sprødhed.
  6. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  7. Læg blomkålswingsene i airfryerkurven i ét lag – steg evt. i flere omgange.
  8. Airfry wingsene i 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde. Vend dem halvvejs i tilberedningen.
  9. Når wingsene er færdige, vendes de i buffalo- eller BBQ-saucen og serveres straks.

Tips

  • For ekstra sprødhed kan du spraye lidt olie på blomkålswingsene undervejs i airfryeren.
  • Hvis du foretrækker en mildere smag, kan du reducere cayennepeberet eller erstatte buffalo-saucen med en mild BBQ-sauce.
  • Server med en frisk dip som ranchdressing eller creme fraiche med urter.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk