Sprøde Blomkålspuffer med Lun Sennepsdip
Tilberedning: 25 minutter · 190 °C · Nem
Ingredienser
- 500 g Blomkål
- 2 stk Æg
- 60 g Havregryn
- 50 g Revet parmesan
- 1 tsk Røget paprika
- 1 tsk Mild karry
- Salt og peber, tsk
- 2 spsk Olivenolie
- 1 dl Græsk yoghurt
- 1 spsk Sennep (helst grov)
- 1 tsk Honning
- 1 tsk Citronsaft
Fremgangsmåde
- Forvarm airfryeren til 190 grader.
- Skær blomkålen i mindre buketter og damp eller kog dem i ca. 5 minutter, til de er møre, men stadig faste.
- Lad blomkålen køle lidt af, og hak den derefter fint eller mos den let med en gaffel.
- Bland blomkål med æg, havregryn, parmesan, røget paprika, karry samt salt og peber i en skål. Rør det godt sammen til en sammenhængende fars.
- Form farsen til små, flade puffer (ca. 8-10 stk) og pensl dem med lidt olivenolie.
- Læg blomkålspufferne i airfryer-kurven i ét lag og steg i 12-15 minutter ved 190 grader, vend dem halvvejs, indtil de er gyldne og sprøde.
- Imens pufferne steger, rør yoghurt sammen med sennep, honning og citronsaft til en cremet, lun dip.
- Server blomkålspufferne varme sammen med den lune sennepsdip.
Tips
- Du kan tilsætte finthakket frisk persille eller purløg i farsen for ekstra friskhed.
- Hvis farsen er for våd, tilsæt lidt ekstra havregryn for bedre sammenhæng.
- For en vegansk version kan æg erstattes med hørfrøæg og parmesan med næringsgær.