Sprøde Blomkålspuffer med Lun Sennepsdip

Tilberedning: 25 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde blomkålspuffer med lun sennepsdip

Ingredienser

  • 500 g Blomkål
  • 2 stk Æg
  • 60 g Havregryn
  • 50 g Revet parmesan
  • 1 tsk Røget paprika
  • 1 tsk Mild karry
  • Salt og peber, tsk
  • 2 spsk Olivenolie
  • 1 dl Græsk yoghurt
  • 1 spsk Sennep (helst grov)
  • 1 tsk Honning
  • 1 tsk Citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190 grader.
  2. Skær blomkålen i mindre buketter og damp eller kog dem i ca. 5 minutter, til de er møre, men stadig faste.
  3. Lad blomkålen køle lidt af, og hak den derefter fint eller mos den let med en gaffel.
  4. Bland blomkål med æg, havregryn, parmesan, røget paprika, karry samt salt og peber i en skål. Rør det godt sammen til en sammenhængende fars.
  5. Form farsen til små, flade puffer (ca. 8-10 stk) og pensl dem med lidt olivenolie.
  6. Læg blomkålspufferne i airfryer-kurven i ét lag og steg i 12-15 minutter ved 190 grader, vend dem halvvejs, indtil de er gyldne og sprøde.
  7. Imens pufferne steger, rør yoghurt sammen med sennep, honning og citronsaft til en cremet, lun dip.
  8. Server blomkålspufferne varme sammen med den lune sennepsdip.

Tips

  • Du kan tilsætte finthakket frisk persille eller purløg i farsen for ekstra friskhed.
  • Hvis farsen er for våd, tilsæt lidt ekstra havregryn for bedre sammenhæng.
  • For en vegansk version kan æg erstattes med hørfrøæg og parmesan med næringsgær.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk