Sprøde Arancini med Cremet Fyld

Tilberedning: 35 minutter · 190 °C · Middel

Sprøde Arancini med cremet ostefyld

Ingredienser

  • 200 g kold risotto eller kogte ris
  • 100 g mozzarella, skåret i små tern
  • 50 g revet parmesanost
  • 1 stk æg
  • 100 g hvedemel
  • 150 g ristede brødkrummer
  • salt og friskkværnet peber, tsk
  • 1 spsk frisk hakket persille
  • 1 spsk olivenolie til pensling
  • 100 ml tomatsauce til servering

Fremgangsmåde

  1. Bland ris, revet parmesan, æg, salt, peber og hakket persille i en skål, indtil det er godt kombineret.
  2. Tag en håndfuld risblanding og form den til en kugle i din håndflade.
  3. Pres en lille tern mozzarella i midten af kuglen og form risene omkring osten, så den er helt dækket.
  4. Rul kuglerne først i hvedemel, derefter i sammenpisket æg og til sidst i brødkrummer, så de er godt panerede.
  5. Forvarm airfryeren til 190 grader Celsius.
  6. Placer arancini i airfryer-kurven i et enkelt lag og pensl dem let med olivenolie.
  7. Airfry i 20-25 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Vend dem halvvejs for jævn stegning.
  8. Server straks med varm tomatsauce.

Tips

  • Brug kold risotto for ekstra smag og bedre sammenhæng i arancini.
  • Du kan skifte mozzarella ud med en anden smeltende ost som fontina eller gouda.
  • Hvis risblandingen er for løs, kan du tilsætte lidt ekstra revet parmesan eller lidt mel for at binde den bedre.
  • Sørg for ikke at overfylde airfryer-kurven, så arancinierne bliver sprøde på alle sider.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk