Sprød Paneret Fiskefilet

Tilberedning: 25 minutter · 190 °C · Nem

Sprøde panerede fiskefileter på tallerken

Ingredienser

  • 4 stk Fiskefilet (fx torsk eller rødspætte)
  • 1 dl Hvedemel
  • 2 stk Æg
  • 2 dl Rasp
  • Salt, tsk
  • Peber, tsk
  • 1 tsk Paprikapulver (valgfrit)
  • Olie til pensling

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryeren til 190°C.
  2. Krydr mel med salt, peber og evt. paprikapulver i en dyb tallerken.
  3. Pisk æggene i en anden skål.
  4. Kom rasp i en tredje tallerken.
  5. Dup fiskefileterne tørre og vend dem først i melblandingen, derefter i æg og til sidst i rasp, så de er godt dækkede.
  6. Pensl begge sider af de panerede fiskefileter let med olie for ekstra sprødhed.
  7. Læg fiskefileterne i airfryer-kurven i ét lag uden overlapning.
  8. Tilbered i airfryeren i ca. 12-15 minutter, vend fiskefileterne halvvejs, til de er gyldne og sprøde.
  9. Server straks med dine foretrukne tilbehør.

Tips

  • Brug gerne frisk fisk eller optøet fisk af god kvalitet.
  • Tilføj lidt finthakket persille eller citronskal til raspblandingen for ekstra smag.
  • Undgå at overfylde airfryer-kurven for at sikre jævn tilberedning og sprødhed.
Luftige Opskrifter Logo © 2025 Luftige Opskrifter – LuftigeOpskrifter.dk